Asus ZenBook UX32A-R3024H, ultrabook accesibil cu SSD

Asus UX32A-R3024H e un ultrabook din seria Zenbook cu configurație office, SSD, procesor Core i3, Windows și ecran de 13.3 inci. Nu e un model Zenbook Prime deci nu are ecran FullHD și tastatură iluminată. Dar arată la fel ca oricare alt model din această serie UX32 doar că unele oferă alte configurații. Există modele cu configurații multimedia și altele cu ecran tactil. Ecranul tactil poate fi util pentru noua interfață oferită de Windows 8 dar și atunci când nu puteți folosi mouse-ul (când călătoriți). Având în vedere performanțele sale și ce oferă (dotări), prețul e unul acceptabil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar dacă bugetul vă permite atunci v-aș recomanda un router Asus RT-N10LX și eventual un mouse compatibil cum ar fi Hama AM-5200.

Poze

Atât din poze cât și din clipul de la final, vă puteți face o idee despre acest model. Modele similare veți găsi și la Acer deoarece majoritatea ultrabookurilor de pe piață sunt pe argintiu și doresc să concureze cu MacBook Air.

Tastatura
Tastatura
Rulând un joc
Un joc

Specificații tehnice

Ecranul LED de 13.3 inci e unul HD ca la restul modelor similare de tip UX32A. Imaginea și așa e destul de detaliată și nu cred că nevoie de un ecran FullHD. Performanțele sunt asigurate în mare parte de procesorul Core i3-3217U de 1.8 GHz. Acesta are un consum mic de energie, astfel că autonomia baterie de 6 celule tinde spre 7 ore maxim. Având în vedere configurația cu IvyBridge, memorie RAM e de 1600 MHz iar placa video e una Intel HD 4000.

Vine cu două tipuri de medii de stocare: un hard SATA de 500GB și un SSD de 24 GB. Dintre acestea două doar hard diskul poate fi înlocuit. Bineînțeles un așa ultrabook nu aduce unitate optică sau tastatură numerică. Dotările sale sunt difuzoarele, cameră web HD, tehnologie WLAN, bluetooth, USBuri 3.0, VGA, HDMI și altele. Are o baterie destul de mare pentru un laptop așa de mic – 6 celule. Sistemul de operare preinstalat e Windows 8 și nu vă recomand altul, poate doar Windows 7 având în vedere că nu are ecran tactil. E Important ca versiunea să fie pe 64 de biți deoarece laptopul are 4 GB RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație IvyBridge, autonomie de maxim 6-7 ore, are bluetooth și USBuri de înaltă viteză.

Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Asus UX32A-R3024H e o alegere bună dacă vreți neapărat un SSD pentru aplicații ori sistemul de operare. Bineînțeles e unul integrat și care va micșora timpul de pornire al aplicațiilor.

Te-ar mai putea interesa