Asus ZenBook UX310UQ-GL243T, ultrabook cu placă video dedicată

Ultrabookul Asus ZenBook UX310UQ-GL243T e unul premium datorită carcasei metalice, configurației și dimensiunilor reduse. În general, laptopurile din aluminiu sunt mult mai portabile. Din poza de jos dar și din clip se vede că are o construcție diferită, dar dotările sale sunt cam aceleași. Nu e foarte ieftin pentru că e un ultraportabil cu Windows 10 și placă video GeForce. Nu sunt multe ultrabookuri cu placă video dedicată, dar și așa nu-l prea recomand celor pasionați de jocuri (gamerilor înrăiți).

Trebuie să aveți un buget generos și dacă chiar vă plac jocurile, mai bine alegeți un laptop RoG Strix care are circa 2.2 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt cele care le puteți găsi pe oricare alt laptop, doar că pe acesta nu veți găsi componente de gaming pentru că e necesar și un sistem de răcire corespunzător. Acesta e destul de performant doar că e loc de mai bine pe partea de hardware, adică nu are cele mai avansate componente. Spațiul de stocare generos e oferit de un hard disc doar că unii poate nu sunt interesați de cât de mult spațiu există, ci poate sunt interesați de un SSD.

Pe viitor puteți face acel schimb, adică să puteți un altfel de mediu de stocare. Chiar și așa sistemul de operare se mișcă decent și nu aș recomanda altul deoarece doar Windows 10 oferă drivere pentru componente recent lansate.

Păreri pro și contra

Are suficiente porturi pentru cât de subțire este, tastatura poate fi folosită în orice condiții pentru că e iluminată. Sunt oferite și câteva accesorii utile – husă și cablu adaptor USB 3.0 – LAN. E dotat cu tehnologii wireless pentru conecta fără fir la internet (WiFi) sau a diverselor periferice (bluetooth). Placa video e una eficientă, adică oferă performanțe ridicate și un consum redus de energie.

Singurul minus al acestui Asus ZenBook UX310UQ-GL243T ar fi hard discul, aș fi preferat un SSD pentru ca aplicațiile să ruleze mai rapid. Acesta arată foarte bine și se mișcă decent cu acel procesor Kaby Lake, iar dacă nu sunteți convinși, am pus prezentarea de mai jos:

Te-ar mai putea interesa