Asus Zenbook UM431DA, laptop elegant și ieftin

Seria nouă de ultraportabile Asus UM431DA reprezintă o alternativă bună deoarece vine cu cele mai noi procesoare AMD (Ryzen 5 și Ryzen 7), dar și mult spațiu de stocare care se pare că e asigurat de un SSD mare. Merită să schimbați brandul preferat în favoarea unui Asus și AMD oferă o soluție office decentă. Se vede și după scorul de performanță oferit de noile Ryzen-uri. Am rămas impresionat de eficiența lor dar și de placa video inclusă (integrată).
În funcție de buget puteți alege între UM431DA-AM028 (cel mai ieftin), UM431DA-AM007T (Win 10), UM431DA-AM029 (Ryzen 7), iar diferențele de preț sunt foarte mici. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul e satisfăcător de mare având o diagonală de 14 inci și o imagine cu rezoluție 1080p. Astfel laptopul e mult mai portabil decât unul de 15 inci, iar pe ele se poate lucra la fel de bine. Îmi place că s-a renunțat la SSD-urile clasice SATA, în favoarea celor de tip M.2. Placa video poate fi una Vega 8 sau Vega 10, iar modelul depinde de procesorul său.

Păreri pro și contra

Avem o tastatură iluminată și în touchpad avem acea tastatură numerică (e integrată și poate fi dezactivată când se dorește). Aceasta e plăcută la atingere și tastele sunt depărtate satisfăcător (nu sunt înghesuite cum am văzut la alte branduri). Carcasa e solidă și calitatea e oferită de serie -Zenbook, iar noi discutăm de generația nouă cu procesor pe 12nm. Porturile nu lipsesc nici la acesta însă s-a renunțat la anumite dotări pentru a deveni mai subțire. Are doar 1.39 kg și cred că e o greutate care trebuie apreciată în acest buget. Acesta e cel mai bun exemplu că pot fi laptopuri premium și de buget.

Arată foarte bine datorită culorilor alese, dar și materialelor folosite. Sunt câteva configurații, însă toate sunt alegeri bune, depinde ce vă doriți mai mult (viteză de procesare, multitasking, spațiu de stocare).

Asus Zenbook UM431DA poate fi ales împreună cu sistemul de operare Windows 10, astfel aveți licență pe el și puteți lucra imediat pe el. Există unitate optică externă dacă mai folosiți discuri sau un adaptor de la USB la RJ45 pentru a folosi o conexiune cu fir la internet.

Te-ar mai putea interesa