Asus ZenBook Flip UX561UA-BO003T, laptop și tabletă cu Windows 10

Când vorbim destul un laptop 2 în 1 sau convertibil, facem referire la un laptop care se poate transforma într-o tabletă performantă. Asus ZenBook Flip UX561UA-BO003T nu e ca și cele ieftine, ci are un hardware normal doar că balamalele 360 permit plierea completă sau parțială a ecranului. Ecranul touch poate fi folosit împreună cu un stylus pentru a desena sau face schițe. Navigarea e ușoară atunci când aveți un display generos, o poziție bună (cum e cea din poza de jos) și o interfață cu suficiente opțiuni.

Prețul e puțin cam piperat dar trebuie să luați în calcul că nu mai trebuie să luați o tabletă și nici nu ați fi găsit una cu ecran destul de mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul e foarte important pe orice tip de gadget, însă performanțele sale depind de restul componentelor. Cu alte cuvinte, are nevoie de minim 8GB și un SSD bun. Nu înțeleg de ce producătorii mai pun hard discuri pe laptopuri, deoarece totul e online și vă puteți descurca bine și cu 256GB, cam cât oferă un SSD acceptabil ca preț. Prețul SSD-urilor a scăzut mult astfel că anul viitor puteți lua unul de 512GB la prețul unui model de 256GB de acuma. Adică, puteți să mai așteptați să faceți acest upgrade care se va simți indiferent ce veți face.

Păreri pro și contra

Acesta are un hardware foarte bun pentru că ecranul nu e detașabil, astfel că au fost introduse componente clasice și aveți cel mai performant Core i5. Acesta are 4 nuclee care vor fi de folos în anumite aplicații și dacă vreți să pornească mai rapid, puneți un SSD în el. Chiar dacă e convertibil, greutatea rămâne scăzută și astfel îl veți aprecia mai mult în modul tabletă. Aici mă refer la unul de tip M.2 dar și cele SATA sunt ok. Porturile sunt aceleași ca pe multe alte variante Zenbook, WiFi-ul e Dual Band pentru a beneficia de o viteză de transfer mai bună.

Asus UX561UA-BO003T e realizat în mare parte din aluminiu pentru a fi cât mai robust și plăcut la atingere. Îmi place culoarea aleasă de producător – argintiu, dar sunt variante și pe alte culori dacă vreți ceva mai ieșit din comun.

Te-ar mai putea interesa