Asus ZenBook Flip UM462DA, laptop nou cu touchcreen

Tot mai multe laptopuri de la Asus au procesoare AMD Ryzen, care reprezintă o soluție office/multimedia excelentă. Asus ZenBook Flip UM462DA e un gadget portabil dar și convertibil, deoarece poate fi folosit chiar și ca o tabletă cu Windows. Ecranul tactil poate fi folositor atunci când nu doriți sau nu puteți folosi mouse-ul, dar productivitatea e ceva mai mare cu un mouse. Puteți plia complet ecranul pentru a avea o tabletă ceva mai mare și balamalele sunt destul de solide.

E un laptop premium și se vede după construcția sa solidă de culoare argintie, iar în touchpad avem tastatura numerică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Plăcile video integrate sunt acceptabile și dacă vreți să jucați un joc 3D cu cerințe hardware reduse. Aici mă refer la jocuri gen League of Legends, dar mai sunt și alte titluri care sunt bine optimizate. Laptopul se încălzește puțin cam mult în timpul jocurilor deoarece nu are o construcție cu sistem de răcire avansat cum am văzut la modelele specializate pentru gaming. Ca și o recomandare, puteți alege chiar și pentru cel mai ieftin model, deoarece în taskuri zilnice, chiar nu se vede nici o diferență de performanță.

Păreri pro și contra

Procesoarele Ryzen oferă un scor de performanță bun și sunt suficient de performante pentru ce-l veți folosi, iar SSD-ul M.2 are un rol destul de important pentru totul va porni rapid. Windows 10 e preinstalat pentru ca voi să puteți lucra imediat pe laptop, însă sunt necesare doar câteva aplicații. Tastatură iluminată nu lipsește și devine foarte utilă atunci când vreți să lucrați seara pe el, dar și porturile sunt extraordinare pentru că avem USBuri de tip 3.1, 2.0 și tip C. Acestea sunt amplasate mai în spate pentru a nu vă încurca și sunt vizibile datorită finisajului argintiu. Ecranul Full HD cu ramă subțire e evidențiat bine datorită ramei de culoare neagră.

Această serie Asus ZenBook Flip UM462DA oferă câteva configurații interesante iar diferențele sunt foarte puține, iar acestea sunt vizibile la procesor și memorie RAM. Dotările sunt aceleași indiferent de opțiune, iar în pachet e inclus un Stylus Pen și un adaptor pentru cei care vor să folosească un cablu de rețea.