Asus ZenBook Duo UX481FA, multitasking la un alt nivel

Laptopul Asus ZenBook Duo UX481FA e ceva diferit și se vede imediat că are un ecran suplimentar în partea de sus a tastaturii. Acesta are o rezoluție suficient de mare pentru a observa diverse detalii, control tactil pentru a folosi degetele sau stylus-ul, are legătură cu ecranul principal și multe altele. Se adresează tuturor care vor ceva diferit, însă eu aș zice că e perfect pentru utilizatorii mai creativi. Asus oferă și câteva aplicații în acest sens și merită să le verificați, de aceea e și normal să vină cu Windows preinstalat.

Bineînțeles, variantele por fi Windows 10 Home sau Pro, iar bugetul trebuie să fie destul de mare dacă optați pentru cel cu SSD de 1TB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Seria aceasta de laptopuri e diferită și e normal să aibă un preț ușor piperat, pentru că nu mai e necesar un ecran mare sau unul suplimentar. Aveți mult spațiu de lucru, iar dacă bugetul vă permite, vă puteți gândi la o variantă Zenbook Duo cu ecran de 15 inci sau cu placa video dedicată (aplicații 3D). Avantajul unui astfel de gadget e portabilitatea, însă nu se pot upgrada sau schimba componentele ca la un PC.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt impresionante cu noul Core i7 din seria Comet Lake, dar și restul componentelor sunt importante. În funcție de aplicațiile folosite, voi decideți cât de mult vă poate ajuta o memorie RAM de 16GB, deoarece acesta e ceva mai scump decât restul. Cel mai ieftin model disponibil are 8GB și 512GB SSD, se mișcă la fel de bine dar depinde ce faceți pe el. Avem un design interesant cu balama care ridică puțin laptopul, astfel e mai plăcută experiența de scriere și se răcește mai bine partea inferioară.

Asus ZenBook Duo UX481FA are o greutate de numa 1.5 kg, chiar și cu atât de multe dotări. Touchpadul e înghesuit în partea din dreapta, iar productivitatea crește cu un mouse, fiind mult mai rapid și precis. Dacă vreți să vă contați la internet cu mufă de rețea, atunci alegeți un adaptor USB C-RJ45.