ASUS Zenbook 14X OLED UX5400EA, laptop cu ecran touch OLED

Laptopul ASUS Zenbook 14X OLED UX5400EA nu e unul dintre cele mai subțiri modele (Zenbook) dar vine cu alte caracteristici speciale și interesante. E destul de ușor să interacționați cu interfața acestui laptop deoarece aveți un ecran senzitiv și sistemul de operare Windows 11 Pro, însă pentru anumite programe, e necesar un mouse sau folosiți touchpadul. Bineînțeles, nici touchpadul nu este unul clasic, ci este tot un ecran touch însă cu o funcționalitate mai redusă.

Alternativele sunt destul dar depinde ce categorii de laptopuri vă interesează. Nu sunt multe laptopuri cu ecran tactil și cu astfel de componente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul e perfect pentru acest laptop de 14 inci – Core i7 Tiger Lake, iar placa video integrată e satisfăcătoare chiar dacă veți viziona filme sau clipuri video. Memoria RAM e de tip LPDDR4X, motiv pentru care 16GB e mai mult decât suficient și autonomia este mai generoasă (datorită consumului redus). Performanțele laptopului sunt asigurate și de acel SSD care e suficient de mare pentru ca să nu mai trebuiască un SSD suplimentar. Unele fișiere pot fi uploadate pe cloud sau chiar copiate pe medii de stocare externe, dacă considerați c nu aveți loc pentru toate pe el.

Are un sistem de balamale destul de bun, astfel că la deschidere, laptopul nu stă lipit de suprafață. Greutatea acestui model e de numai 1.4 kg deoarece nu e vorba de un model mare ci de unul destul de portabil, dar și materialele din care este confecționat au o oare care importanță.

Concluzie

Ecranul este mult diferit de ce vedem pe alte laptopuri, adică vedem specificații foarte bune. Poate că nu oricine își poate permite un gadget ca ASUS UX5400EA, dar acesta ține locul a două gadgeturi, adică e un model de tip 2 în 1. Laptopurile cu touch sunt destul de puține pe piață (Asus ZenBook Duo 14 UX482EG), însă dacă e să mai luăm în calcul și ecranul 2K OLED, vorbim de numai câteva modele. Din câte știu doar ASUS oferă laptopuri cu display OLED, acesta oferind cea mai bună calitate a imaginii.

Te-ar mai putea interesa