ASUS Zenbook 13 UM325UAZ, laptop ultraportabil cu display OLED

Laptopul din imaginea de jos e un gadget modern care poate fi folosit pentru diverse taskuri datorită configurației și dotărilor. Acesta se numește ASUS Zenbook 13 UM325UAZ și este prezent în numeroase configurații. Eu aș opta pentru cel cu Ryzen 5 deoarece 6 nuclee sunt mai mult decât aveți nevoie, 8GB RAM sunt de ajuns pentru cele mai multe aplicații office de pe piață și SSD-ul M.2 poate stoca majoritatea datelor. Bineînțeles, este unul de 512GB care este perfect pentru ce veți face pe el.

Evident că laptopurile pot fi îmbunătățite puțin, dar eu zic că nu este cazul aici, oferă suficient din toate și prețul îl consider corect. Un laptop ceva mai mare este ASUS ZenBook 14 UX435EA, în caz că vreți ceva diferit (cu ScreenPad). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Costă ceva mai mult decât un laptop clasic cu performanțe similare, doar că cel de sus folosește un hardware mai compact (scump) și cu un consum reduse de energie pentru a vă bucura de o autonomie mare. Acel Ryzen 5 oferă cele mai bune specificații și este însoțit de o placă video tot de la AMD (integrată). Ecranul unui laptop este destul de important și aveți nevoie de o imagine cât mai detaliată și clară, iar OLED-ul oferă cea mai bună experiență. Cele mai multe laptopuri au doar IPS-uri, însă au apărut tot mai multe laptopuri cu OLED și la prețuri destul de joase.

Memoria RAM a acestui laptop este una de tip LPDDR4X, adică are un consum mic de energie dar sunt afectate și performanțele. Sistemul de operare Windows 10 Home este instalat pe acesta, dar puteți încerca să instalați și versiunea nouă – 11, dacă doriți însă pentru unii nu sunt diferențe majore. Doar configurațiile mult mai vechi nu suportă nouă versiune din motive de hardware.

Concluzie

Merită ales și puteți lua în calcul și câteva periferice în caz că vreți să fie totul nou. ASUS Zenbook 13 UM325UAZ este unul dintre cele mai interesante laptopuri de dimensiuni reduse – 13.3 inci. Aceste modele au un preț ceva mai mare fiind mai compacte, adică sunt folosite materiale mai bune și componente mai subțiri.

Te-ar mai putea interesa