Asus X75VD-TY056D, laptop cu ecran de 17

Actualizare 25.03.2013: Laptopul X75VD-TY056D s-a ieftinit iar acum costă 2299 lei. De restul de bani poți lua o geantă Hama Sportsline, 17.3″ sau un maus Logitech M325.

Articolul din 29.11.2012:
Dacă vrei un laptop de 17 inci atunci cred că Asus X75VD-TY056D ar fi una dintre cele mai ieftine variante. Acesta vine cu un ecran a cărui diagonală e de 17,3 inci, cu un procesor Intel i3 2350M, multă memorie RAM și cip grafic GeForce 610M.
Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » care mie nu mi se pare deloc mare pentru un laptop de tip multimedia. Poate fi utilizat cu succes și la jocuri, dar trebuie știut că nu e un laptop special pentru jocuri. Iar dacă vreți ceva mai puternic atunci ar trebui să alegeți un K95VM-YZ088V.

Poze

Aspectul exterior e foarte asemănător modelor de 15 inci (aici mă refer la cele din seria X55) și e pe negru. Normal că vine cu tastatură numerică, iar restul tastaturii e clar definită deoarece fiind un laptop de 17 inci e mult loc pentru taste.

Laptopul
Logo-uri

Specificaţii tehnice

Detaliile tehnice ale aparatului sunt destul de impresionante în comparație cu ale altor modele. Procesorul e unul foarte puternic fiind un i3 cu GPU Intel HD, iar memoria RAM e suficientă fiind de 4GB. Spre deosebire de modelele X55 acesta suportă upgrade al memoriei până la 8 giga.
Dacă ecranul e mic pentru o prezentare sau ceva de genul atunci notebook-ul având porturi HDMI și VGA o să puteți conecta un proiector ori un ecran extern (monitor, televizor etc) pentru a vedea sau prezenta imagini mai mari.

Păreri pro şi contra

Legat de acest laptop am doar păreri de bine și asta datorită excelentului raport între preț și calitate. Dacă prețul era mai mare atunci normal că îi puteam reproșa câte ceva, însă așa nu. Punctele forte ale modelului de față sunt tehnologia de ultimă oră incorporată atât de la Intel cât și de la Nvidia, portabilitatea crescută, construcția solidă, ecranul mare și clar, dar și memoria bună.

Concluzie

De la Nvidia are tehnologia Optimus care activează placa video dedicată doar în jocuri, iar această tehnologie face ca autonomia să fie mult crescută. Memoria RAM e suficientă pentru orice, iar HDD-ul de 500 de giga mi se pare și el suficient de mare.
Ceva caracteristic lapturilor de 17 inci e faptul că li se poate pune un al doilea hard la interior, însă la acesta nu știu dacă acest lucru e posibil deoarece nu am desfăcut unul, încă.
Laptopul e excelent în cazul în care joci jocuri la sfârșit de săptămână ori te pasionează filmele. Ecranul mare al laptopului cu rezoluția HD+ (1600 pe 900) e numai bun pentur filmele HD cât și Full HD.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X75VD-TY056D, laptop cu ecran de 17”

 1. Buna Nasule!mi-am comandat acest laptop.
  are 4 gb ram.ma intereseaza cate sloturi are pt ca al upgrada.are doua sau numai un slot?
  tb sa cumpar unul de 4 sau 8gb… ???
  si nu stiu daca il upgradez pierd cumva garantia?
  mersi mult pt raspuns.
  cu mult respect holler

 2. Pe site-ul Asus () zice asta:

  Memory: DDR3 1600/1333 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB, 1 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM

  Deci, are un slot liber, memoria RAM de 4 giga fiind integrată în laptop. În opinia mea nu poți să-i pui mai mult de încă o plăcuță de 4 giga.
  Ca să te convingi că e așa poți să îl deschizi, dar e mai bine să urmărești un tutorial video înainte de a-l deschide.
  Garanția nu se pierde dacă nu umbli la altceva.

Comentariile sunt închise.