Asus X75VB-TY037D, laptop multimedia cu Intel Pentium

Nu mai sunt așa de multe laptopuri de 17 inci pe piață, dar sunt producători care mai lansează astfel de laptopuri. De exemplu, Asus X75VB-TY037D poate fi următoarea voastră alegere deoarece are o configurație echilibrată dar nu perfectă pentru pasionații de jocuri. Nu are un design așa de atractiv ca la seriile K, V sau N, dar are un aspect plăcut cu finisaj texturat. Există variante și pe alb dar fiecare are un alt nume. Eu aș alege pe negru deoarece arată mai bine și e mai ușor de întreținut. Puteți alege și niște periferice pentru acesta, iar un mouse ar fi obligatoriu datorită preciziei oferite.

Prețul său mi se pare corect ținând cont și de acea placă video dedicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Logo-uri
Logo-uri

Cu un Pentium 2020M și o placă video GT 740M puteți juca jocuri la detalii medii dar depinde și de ce joc alegeți să încercați. NU trebuie să uitați că la un desktop alegeți o rezoluție mai mare, pe când la un laptop puteți alege o rezoluție HD. Deci nu e nevoie neapărat de atâta performanță.

Pe partea de memorie are o memorie de 4GB și un hard de 500GB. Ecranul 900p de 17 inci e alegere perfectă pentru cei care vor să încerce filme peste 720p. Are două plăci video, însă comutarea se face automat când e nevoie (puteți face și manual din NVIDIA Control Panel).

Pe partea de porturi are: LAN, USBuri destule (se putea mai bine pentru cei care au multe periferice), WiFi, baterie de 6 celule etc. Autonomia bateriei ține de cum folosiți laptopul, adică în timpul jocuri poate să scadă la jumătate. Are Free DOS dar eu recoamnd Windows 8.1 pe orice laptop nou.

Plusuri: placă video performantă, fiabil, ieftin, are USB 3.0, calitate audio decentă și ecran HD+.
Minusuri: are doar 3 USBuri.

Asus X75VB-TY037D e un bun desktop replacement deoarece are un ecran HD+ de 17 inci, doar că un laptop așa de mare e și greu. Deci nu-l recomand celor care călătoresc și vor ceva portabil. Performanțele sunt inferioare unui desktop în același buget dar nu trebuie să uităm de dimensiuni și spațiul ocupat. Jos e o prezentare a unui laptop care arată la fel chiar dacă unele componente sunt diferite.

Lasă un comentariu