Asus X571GT, laptop de gaming cu i7-9750H

Asus X571GT model X571GT-AL147 e un laptop de 15 inci pentru persoanele ce vor ceva performant, dar la un cost accesibil.
Precum majoritatea laptopurilor de gaming şi acesta are tastatură iluminată care e un plus pe partea de ergonomie.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant care se prezintă bine dpdv vizual.
Ca o caracteristică specială acest model vine cu cititor de amprente. Acest lucru dovedindu-se foarte util pe partea de siguranţă.

Păreri pro şi contra

Modelul de faţă din seria Asus X571GT are procesor six core i7, iar în jocuri acesta e susţinut de un cip grafic GTX 1650 de la Nvidia care are 4GB memorie RAM.
Ecranul e unul de 15 inci cu rezoluţie FHD şi panel care are 120Hz.
Chiar dacă e un laptop foarte performant are o greutate mică de 2,1kg care îi oferă portabilitate extrem de bună.
La capitolul conectică vine cu 3 porturi USBm wireless ac 2×2, bluetooth, LAN Gigabit şi altele.
Modelul acesta nu vine cu sistem de operare, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick. În unele cazuri ar putea să vină cu Linux, dar acest sistem nu e la fel ca Windowsul.
Stă excelent pe partea de memorie, având SSD de 512GB şi RAM 16GB. Văd că nous standard în materie de RAM e 16GB, iar la un laptop de geming nu trebuie să lipsească SSD-ul.

Deci, dacă vreţi un laptop pentru sarcini complexe atunci acest model ar fi mai mult decât suficient. Există alternative de la alte branduri, dar Asus e în top când vine vorba despre astfel de laptopuri.
Eu consider că acest laptop e bun şi la sarcini multimedia deoarece are sunet ok de la Harman Kardon.
În urmă cu câţiva ani un astfel de model costa mai mult, însă în ziua de azi aşa ceva e foarte accesibil.