Asus X570ZD-E4165, laptop cu Ryzen 7 2700U

Asus X570ZD-E4165 e un laptop al anului 2019 pentru persoanele interesate de ceva rapid, portabil și care să arate bine. Vine cu procesor Ryzen 7 2700U este echivalentul unui i5-8250U, iar placa video e o GTX 1050 4GB. Nu e un laptop de gaming, ci unul pentru persoanele interesate de productivitate și divertisment… un laptop multimedia.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care nu doar arată bine, ci care are și performanțe peste medie. Ergonomia e de nota 10 deoarece are tastatură iluminată, iar pentru securizare se poate folosi cititorul de amprentă montat în touchpad.


Păreri pro și contra

Modelul acesta vine cu cele mai bune componente de la AMD și Nvidia. Mă refer la procesorul AMD Ryzen 7 și la placa video GTX 1050. În acest fel nu o să întâmpinați probleme în a rula diverse sarcini solicitante.
Singurul lucru care nu-mi place la acest model e faptul că vine cu Endless OS, adică cu o distribuție Linux. Dar, se poate instala Windows 10 de pe un stick.
Memoria RAM e una suficientă de 8GB, dar pot fi instalați până la maxim 16. Iar, pe partea de stocare are un hard de 1TB. Ar fi fost bine să aibă SSD, dar nu vă oprește nimeni să cumpărați așa ceva… mai ales că suportă M.2 tip SATA.
Despre placa video GTX 1050 trebuie spus că e vorba despre una capabilă în jocuri și nu e nevoie de ceva mai bun. Dar, trebuie spus că acest laptop nu e neaparat unul de jocuri.

Pe piață există mai multe tipuri de laptopuri Asus X570ZD-E4165, o alternativă la acest model fiind acesta (dacă vreți ceva pentru jocuri), însă modelul de față e pentru cei interesați de ceva business ori multimedia.
Tastatura iluminată și cititorul de amprentă sunt niște lucruri utile pe care sper ca și alte branduri să le implementeze pe laptopurile lor business și multimedia.
Fiabilitatea e una excelentă precum la oricare alt laptop Asus, iar durata sa de viață e de +10 ani.

Te-ar mai putea interesa