Asus X560UD-BQ014, laptop cu M.2 de 256GB

Laptopul Asus X560UD-BQ014 e doar unul dintre numeroasele modele cu ecran NanoEdge, dotare care cred că va ajunge și pe alte serii. Cu un astfel de ecran, construcția laptopului scade semnificativ și la alte modele tastatura numerică dispare. Poate că aveți nevoie de ea pentru că lucrați cu numere, însă unitate DVD chiar mi se pare inutilă și văd că se cam renunță la ea. Îmi place că nu au făcut un laptop complet negru, ci au vrut să scoată în evidență anumite părți ale laptopului cu acel albastru.

Din poza de jos se vede că discutăm de o nouă serie care e pe negru cu albastru, însă tastatura nu e iluminată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acesta e unul dintre puținele laptopuri care vin din start cu SSD, iar voi puteți folosi chiar și un HDD dacă vreți mai mult spațiu de stocare. Aici mă refer la unul extern pentru că astfel puteți lua cu voi datele confidențiale sau poate vreți să share-uiți fișierele media.

Acest ecran oferă o gamă largă de culori, unghiuri de vizionare bune și un contrast bogat. În funcție de preferințe sau ce vizionați, puteți alege unul dintre numeroasele moduri disponibile (normal, Eye Care, Vivid, manual).

Păreri pro și contra

Pe acesta regăsim noul Core i5 care are ceva mai multe nuclee care vor fi de folos în anumite aplicații (jocuri), iar performanțele cresc semnificativ. Acesta are o placă video integrată nu mult mai diferită decât cea de pe generația precedentă și se comută automat pe cea dedicată când e nevoie. Porturile disponibile pe acesta sunt destule și trebuie să apreciem că avem și unul USB 3.0 pentru a copia mult rapid datele de pe un stick sau hard extern. Poate că nu e conceput pentru gaming, însă are un sistem de răcire bun și poate fi upgradat pe viitor cu memorie RAM.

Asus X560UD-BQ014 are numai 1.9 kg, iar dacă ar fi avut o carcasă metalică, greutatea ar fi scăzut și mai mult. Totuși, în acest buget cred că puteau face loc și pentru o tastatură cu funcție de iluminare backlit.

Te-ar mai putea interesa