Asus X55VD-SX089D

Laptopul Asus X55VD-SX089D e un model multimedia al seriei X55 și care nu e cu mult mai scump decât un X55A. Diferența de preț e justificată de prezența unei plăci video NVIDIA. Acea placă video vă poate fi de folos atunci când vă jucați jocuri, iar diferențele de performanță sunt mari dacă o comparați cu cea integrată de la Intel. Designul e neschimbat față de restul modelelor, dar trebuie precizat că e un model pe albastru iar touchpadul pare mai mare datorită butoanelor integrate. Vi-l recomand în special dacă nu sunteți un gamer înrăit și puteți juca multe jocuri la detalii medii sau chiar să vizionați filme 720p sau 1080p. Un astfel de X55VD-SX089D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel B980 e un procesor recent lansat și e foarte bun chiar dacă e Sandy Bridge. Nu îl veți găsi pe multe laptopuri dar diferențele de performanță sunt destul de mici. Se descurcă decent în timpul jocurilor în special dacă folosiți placa video dedicată. Datorită tehnologiei Optimus, comutarea sa face automat într plăcile video, astfel că atunci când navigați pe web sau folosiți aplicații office, veți folosi cea integrată. Displayul LCD LED de 15 inci are o rezoluție decentă chiar și pentru filme sau jocuri.

Nu cred că are rost să vă gândiți săi măriți memoria RAM sau să schimbați hardul deoarece are 4GB la 1333 MHz și un hard de 500GB. Le consider foarte bune deoarece nu le veți găsi pe multe laptopuri mai ieftine. Cât despre placa video e decentă chiar dacă e pe 64 de biți deoarece face parte din seria 600M și are 1GB memorie.

Pe lângă dotările standard, are un port USB 3.0, HDMI, tehnologie Sonic Master și ca li sistem de operare are FreeDOS. De aceea că recomand Windows 7/8 64 de biți. Îmi place culoarea aleasă deoarece nu e țipătoare și se asortează cu tastatura neagră.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: baterie de 6 celule (X54 avea baterie de 4 celule), are o configurație decentă, un preț atractiv și FreeDOS (e mai ieftin decât dacă avea Windows).

Minusuri: lipsa bluetooth-ului.

Concluzie

Acest Asus X55VD-SX089D e unul care oferă capabilități multimedia decente iar pentru că e așa de accesibil, îl recomand oricui. Jos am pus un clip cu un alt model care arată la fel, doar configurație diferă:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus X55VD-SX089D”

  1. Buna ziua
    Ma puteti ajuta si pe mine va rog pentru acest model cu o solutie pentru touchpad? L-am cumparat astazi nou si dupa ce am instalat totul pe el am tinut apasat pe touch ca sa mut mouseul si am vazut ca tremura ingrozitor chiar daca eu il tin doar intr-un punct fix. Credeti ca este din fabrica? ce as putea sa ii fac?

    Multumesc.

  2. Pe desktop în partea dreaptă la ceas e o icoană numită ELAN Pointing Device de la care se reglează touchpad-ul. Eu recomand un mouse deoarece e mai bun decât touchpad-ul.

Comentariile sunt închise.