Asus X55VD-SX046D

Laptopul Asus X55VD-SX046D e unul dintre preferate mele deoarece are configurație decentă, capabilități de gaming limitate și un aspect plăcut pe albastru. Bineînțeles există modele pe negru (cum e cel din poze), care arată la fel de bine însă prefer laptopuri care vin în culori mai deosebite și plăcute (adică nu în culori țipătoare). Nu cred că are rost să dați bani în plus pe un laptop care e mult peste pretențiile voastre și poate că nici nu ați dori să depășiți bugetul deoarece aveți nevoie și de câteva accesorii pentru acesta (geantă) ori periferice (multifuncțională, router sau mouse). Poate rula orice joc însă doar la detalii mici și medii și acea limitate e datorată plăcii video. X55VD-SX046D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Nu sunt mulți producători care oferă o astfel de configurație într-un așa buget. Aici mă refer la procesorul i3 Sandy Bridge, memoria de 4GB și hardul de 500GB. Bineînțeles memoria RAM e una de 1333 MHz (deoarece la cele cu IvyBridge e de 1600 MHz) și mi se pare suficientă pentru cei care și așa nu-și doresc mai multă performanță. Ecranul LCD LED e unul HD de 15.6 inci cu protecție lucioasă și rezoluție HD.

Are două plăci video: una Intel HD Graphics și NVIDIA GT 610M. E decentă când vine vorba de jocuri deoarece are 1 GB de memorie și un BUS de 64 de biți. Performanțele ei țin și de restul configurației (procesor, memorie și hard disk). La capitolul multimedia are cameră web, difuzoare stereo, unitate DVD, ieșire audio și tehnologie audio Sonic Master.

Oferă destule porturi pentru a conecta un TV, monitor sau hard disk extern. Autonomia sa diferă în funcție de aplicațiile folosite, iar în jocuri e ceva mai mică (cu 1 oră). Vă recomand Windows 8 64 de biți pentru așa o configurație deoarece pe 32 de biți nu vede toată memorie RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raport performață/preț foarte bun, bateria ține cam 3 ore de utilizare obișnuită, design plăcut chiar dacă nu e foarte subțire, funcție Instant On, răcire eficientă ca la restul modelelor și port USB 3.0.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest Asus X55VD-SX046D e o alegere bună pentru cine mai „arde” din când în când un joc, vrea să vadă un filme HD sau pur și simplu își dorește un PC portabil pentru școală. Jos am pus o prezentare a unui astfel de laptop:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X55VD-SX046D”

  1. Eu il ma de doua zile si momentan sunt multumit de el. Fifa 2012 merge excelent, iar filmele 1080 sunt redate fluent.

Comentariile sunt închise.