Asus X55U-SX008D

Laptopul Asus X55U-SX008D e unul dintre puținele laptopuri office de la acest producător cu capabilități multimedia. Spun asta deoarece e unul cu configurație AMD C-60 și 4GB RAM. Dacă nu ați știut placa video integrată HD 6290 e mai bună decât cea Intel HD Graphics în special când vine vorba de jocuri, dar tot nu se poate compara cu una dedicată (64 de biți) deoarece nu are memorie video proprie. Chiar și autonomie e mai mare datorită frecvenței scăzute (consum redus), însă dezavantajul e că viteza de procesare nu e comparabilă cea oferită de un Intel. X55U-SX008D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Laptopul
Acțibild

Specificații tehnice

Procesorul AMD C-60 e unul de tip APU, deci are și o placă video intergată – Radeon HD 6290. Nu e un model prea grozav pentru a încerca jocuri deoarece procesor are o frecvență mică – 1GHz. Însă pentru că e un Dual Core, poate reda filme la calitate 720p cu codecurile necesare. Nu vă recomand să încercați filme 1080p deoarece ecranul e unul de 15.6 inci cu o rezoluție HD+. Un astfel de ecran e decent când vine vorba de navigare web, aplicații sau utilizare obișnuită.

Având în vedere că e un model Low-End, nu veți putea face multe modificări hardware, dar puteți înlocui hardul cu unul mai mare. În ceea ce privește memoria RAM, nu cred că veți avea nevoie vreodată mai mult de 4GB. Ziceam anterior că puteți schimba hardul deoarece are unul de 320GB iar pentru mulți poate nu e suficient. O soluție mai la îndemână ar fi un hard disk extern având în vedere că are și un port USB 3.0.

Pe partea de dotări nu stă rău deoarece oferă dotările standard cunoscute și câteva dotări speciale: USB 3.0, HDMI și baterie de 6 celule. La o astfel de configurație mi se pare normal să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de până la 5 ore, preț atractiv, multitasking decent, port USB 3.0 și design plăcut.

Minusuri: un procesor AMD din seria E1 era mai bun.

Concluzie

Acest Asus X55U-SX008D e o recomandare pentru cei care vor o autonomie mare, un laptop accesibil și nu vor să joace jocuri 3D mai complexe. Pentru jocuri vă recomand laptopurile cu plăci video mai performante, iar dacă vreți performante office (pentru aplicații), vă recomand un laptop cu Intel Celeron sau Pentium (în funcție de buget).

Te-ar mai putea interesa