Asus X55C-SX029D

Laptopul Asus X55C-SX029D e unul office care e bun pentru aplicații, navigare web, muzică și filme. Deci chiar dacă-i lipsește placa video dedicată, e destul de funcțional și performant. Vine cu un procesor Core i3, destulă memorie RAM și destul spațiu de stocare. Având în vedere că e orba de serie X55, autonomia e mai mare cu 1 oră față de seria precedentă care avea o baterie de 4 celule, aceasta având una de 6 celule. Nu știu de important e acest aspect pentru voi deoarece mulți țin laptopul pe post de desktop și deci nu călătoresc cu el. X55C-SX029D are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop nu e un IvyBridge ci un model din serie SandyBridge care mi se pare suficient de bun chiar și pentru utilizare office. E însoțit de o placă video Intel HD 3000 care se descurcă decent în jcourile mai vechi, cele simple sau filme 720p/1080p. Deci poate fi și un laptop multimedia însă cu capabilități limitate. În rest, are o memorie de 4GB, HDD de 500GB și o mulțime de porturi. Multe din aceste porturi le veți găsi și la alte laptopuri deoarece sunt standard. Însă, acesta are și un port USB 3.0 care e de 10 ori mai rapid decât 2.0.

Deci dacă nu aveți încă o memorie USB și probabil veți achiziționa una ulterior, vă recomand una cu interfață 3.0. Instalarea sistemului de operare de pe stick se face destul de repede, dar nu vă oprește nimeni să vă luați chiar și un hard disk extern. Aceste medii de stocare externe sunt utile pentru cei care au un televizor performant cu player multimedia incorporat iar viteza de copiere a fișierelor e un aspect important.

Restul dotările sunt: difuzoare stereo, DVD, WLAN, cameră web, card reader și microfonul. Are doar 2.45 kilograme, exact ca și restul laptopurilor de 15 inci. Vă recomand Windows 8 64 de biți pentru o astfel de configurație.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă viteză de procesare decentă, USB 3.0, HDMI, autonomie de 3-4 ore, fiabilitate și sistem de răcire eficient.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest Asus X55C-SX029D e o soluție office bună dar care putea fi ceva mai ieftină deoarece sunt modele X55VD cu GT 610M pe la 2100 de lei. Jos am pus un clip cu despachetarea sa, iar alături de acesta vă recomand un router wireless, o geantă și un mouse:

Lasă un comentariu