Asus X55A-SX193D, laptop ieftin cu Intel 1000M

Laptopul Asus X55A-SX193D e unul dintre noile modele de la acest producător care poate fi un bun înlocuitor pentru vechiul PC deoarece aduce o configurație nouă dar modestă. Având în vedere seria, aduce o baterie de 6 celule și un touchpad cu butoane integrate. Deci are un design puțin apropiat de cel al ultrabookurilor, dar îmbunătățirile se observă destul de ușor atunci câd îl folosiți mai des. Autonomia e mai mare cu aproape o oră deoarece bateria de 4 celule a fost înlocuită cu una de 6 celule. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Această serie e disponibilă în diverse configurații, fiecare model având un cod diferit dar și culoarea poate fi una diferită.

Tastatura
Tastatura
Din față
Din față

Specificații tehnice

Procesorul său nu e unul foarte performant ci doar nou apărut, adică face parte din noua generație de procesoare Celeron. E vorba de un Intel 1000M de 1.8 GHz care vine și cu o placă video Intel cu suport HD. Se adresează celor cu puține pretenții dar care țin și la fiabilitatea laptopului. Ecranul de 15 inci e unul HD și cu suprafață lucioasă, astfel ca luminozitatea și contrastul să fie mai mari.

Pe partea de memorie de 2GB RAM și un spațiu de stocare modest 320 GB. Deci nu e un laptop ideal pentru pasionații de jocuri ori aplicații de editare foto (e nevoie de un ecran FullHD). Ca și dotări are următoarele: card reader, cameră web, difuzoare integrate, DVD, HDMI, porturi USB, WLAN etc. Apreciez că are are port USB cu interfață 3.0 deoarece e mult mai rapid decât 2.0 și de aceea e bine să aveți și medii de stocare externe.

Vă recomand un router wireless pentru acasă petru a putea naviga oriunde în locuință fără cablul de rețea conectat la laptop. Sistemul de operare recomandat e Windows 7 sau 8, având în vedere că are doar Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv, viteză de procesare superioară procesoarelor AMD mai ieftine, USB de înaltă viteză, autonomie de peste 3 ore etc.

Minusuri: hard disk mic.

Concluzie

Acest Asus X55A-SX193D e un laptop ieftin care puteți să-l achiziționați fără a face un efort financiar consistent, dar poate fi luat și în rate dacă vi se pare prea scump. Dacă nu v-ați putu face o idee din poza de sus, vă recomand să vizionați și clipul de jos.

Te-ar mai putea interesa