Asus X55A-SX174D, laptop accesibil și performant

Acest laptop Asus X55A-SX174D e un model bun la un preț rezonabil și care s-ar putea să vă intereseze. Spun asta deoarece oferă o configurație cu procesor Pentium IvyBridge, multitasking bun, spațiu de stocare generos și multe dotări. Face parte din ultima serie X denumită X55, care spre deosebire de seria precedentă aduce un touchpad mai mare (butoane integrate), o baterie de 6 celule și finisaje pe culori diferite. Deci aduce îmbunătățiri semnificative care vor fi de folos. Alternative nu prea sunt deoarece alți producători nu oferă modele cu așa configurații la un așa preț. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar dacă v-au mai rămas bani atunci vă recomand un Canyon CNR-FMSO01 pe post de mouse și un router Asus RT-N10.

Poze

Din poza de jos se observă că touchpadul e ca la ultrabookuri, iar tastatura e aceeași cu taste înghesuite.

Tastatura
Tastatura
Din față
Din față

Specificații tehnice

Procesorul său Intel 2020M e un Pentium bun deoarece oferă eficiență datorită tehnologiei noi (generația a treia de procesoare). Ecranul de 15 inci e unul lucios și are o rezoluție HD care vă poate fi de folos la vizionarea de filme ori la aplicații. Multitaskingul bun e având în vedere cei 4 GB și sistemul de operare. Mă gândesc că veți alege un sistem de operare pe 64 de biți cum e Windows 7 sau 8. Hard disk-l său e unul modest și îl veți întâlni la multe alte laptopuri.

Placa video e cea din procesor adică Intel HD Graphics. E suficient de bună pentru filme și utilizare office. Dotările sale sunt următoarele: difuzoare incorporate de tip Altec Lansing, cameră web, card reader, tehnologie audio SonicMaster, USBuri, tehnologie WLAN și baterie de 6 celule. Mai sunt și alte dotări dar cred că le cunoașteți de pe alte laptopuri sau serii precedente. Autonomia sa e una peste 3 ore dar nu depășește 4 ore. Având în vedere că are Free DOS; WIndows 7 sau 8 64 de biți ar fi alegerea ideală.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă port USB 3.0 (de 10 ori mai rapid ca 2.0 și aveți nevoie de un mediu de stocare cu interfață similară), HDMI, fiabilitate, HDMI, autonomie mare și e accesibil.

Minusuri: are doar două USBuri.

Concluzie

Acest Asus X55A-SX174D e recomandarea mea pentru cei care nu-și doresc un laptop cu performanțe grafice ori procesor de tip Core i. Deasemenea, nu veți găsi prea multe alternative la acesta deoarece nu toți producătorii oferă așa laptopuri. Am pus un clip cu un model asemănător:

Te-ar mai putea interesa