Asus X55A-SX129D, laptop pentru studenți

Laptopul Asus X55A-SX129D e unul din noile modele accesibile de la Asus și care îmi plac foarte mult deoarece au touchpad mare, sunt fiabile, ieftine și oferă destulă performanță. Deasemenea, oferă o baterie de 6 celule în locul celei de 4 celule (de pe serie X54). Astfel autonomia crește cu maxim o oră, ajungându-se la o autonomie maximă de 3-4 ore. Are un touchpad mai mare deoarece butoanele sale sunt integrate ca la ultrabookuri, iar în rest, designul e cam același. Un minus care l-am observat e numărul mic de USBuri, dar în rest nu-i prea lipsește nimic. Era ideal dacă avea bluetooth pentru a conecta un mouse wireless și astfel ați mai fi rămas cu un USB liber. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar datorită faptului că e așa de ieftin cred că vă permiteți și un router D-Link DIR600, 150Mbps.

Poze

Dacă nu vă puteți face o idee prea bună din pozele de jos, am pus un clip cu despachetarea sa la finalul articolului. Touchpad-ul e unul bun, dar eu aș recomanda un mouse de genul Hama AM-5200.

Laptopul
Laptopul
Acțibild
Acțibild

Specificații tehnice

Ecranul nu e unul de tip IPS ci e cel standard care deci poate fi găsit la multe laptopuri. Chiar dacă nu are cine știe ce unghiuri de vizibilitate, claritatea imaginii e pe măsură deoarece e iluminat LED. Procesorul e relativ nou și e un model din seria Celeron – Intel B830. Chiar dacă nu e așa de performant ca cele din seria Pentium ori Core i, e mult mai bun decât un model de la AMD.

Multitaskingul e decent cu cei 4GB de RAM dar numai dacă alegeți și un sistem de operare pe 64 de biți. Spațiul de stocare nu e cine știe ce, dar având în vedere că are port USB 3.0, puteți lua ulterior un hard extern cu aceeași interfață. Dotările sunt cele cunoscute de la restul modelelor din seria X55 iar o mare parte dintre ele le găsiți și la serie precedentă. Apreciez că s-a optat pentru o baterie mai mare, care oferă ceva mai multă autonomie dar nu cu mult.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv, memorie RAM suficientă, procesor de ultimă generație din seria Celeron, încărcare USB (telefon, tabletă etc.), Free DOS (vă recomand Windows 7/8 64 de biți), ecran luminos și clar.

Minusuri: nu are bluetooth și are doar două USBuri.

Concluzie

Acest Asus X55A-SX129D e o alegere bună pentru studenți deoarece e accesibil, portabil și funcțional. Un număr mai mare de porturi era bine venit, dar există acele Hub-USBuri care ar fi soluția perfectă.

Te-ar mai putea interesa