Asus X55A-SX096D

Asus X55A-SX096D e un nou laptop din seria X55A și vine ca o alternativă la X55A-SX041D. E un laptop care intră în categoria laptopurilor office și vine cu un puternic procesor de tip Pentium B980 de la Intel. Datorită acestui procesor și a GPU-ului integrat în el o să puteți vedea filme HD fără sacadări. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și având o baterie cu 6 celule autonomia lui e undeva la 3 ore jumătate… maxim.

Poze

Se poate vedea din imaginile de alături că e un notebook care nu arată deloc rău. Dacă modelele K vine pe mai multe culori, cele X vine doar pe negru. Această serie X e una comercială, dar e una foarte populară, nu doar datorită prețului mic de achiziție, ci și datorită faptului că are o construcție rigidă.

Laptopul
Acțibild

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel Pentium B980 e unul dual core și e cel mai nou Pentium, deci beneficiați de cea mai nouă tehnologie de pe piață. Pe partea de memorie RAM are 4GB și din câte știu eu nu se poate pune mai mult, dar asta nu cred că e un dezavantaj deoarece nu e nevoie de mai mult. Hardul e și el unul foarte încăpător având o capacitate de 500 giga, iar viteza e de 5400 rotații. Pe laptopurile acestea noi nu se prea vede diferența dintre 5400 și 7200 rotații, deci nu ar trebui să vă preocupe prea mult viteza.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul de achiziție e unul foarte mic; garanția standard e de 2 ani; bateria ține undeva la 3 ore jumătate deoarece acumulatorul are 6 celule; vine cu o mulțime de porturi printre care se numără HDMI, VGA și USB 3; aspectul exterior e unul plăcut aducând a laptop business; ecranul e glare și lucrul pozitiv e că va avea niște culori mai vii în comparație cu modelele anti-glare.
Contra: nu vine cu sistem de operare, deci nu puteți intra din prima pe net cu el.

Concluzie

Dacă nu te pasionează jocurile atunci nu are rost să dai 3000 lei pe un laptop de gaming și de aceea cred că acest model ar fi excelent. Rulează decent orice tip de aplicație, iar jocurile de pe Facebook vor merge decent. Pentru a-ți face o părere mai avizată despre acest model îți recomand preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa