Asus X55A-SX054D

Acest laptop Asus X55A-SX054D e una din recomandările mele pentru cei ce vor un model cu ecran de 15 inci, 4GB RAM și un hard generos. Chiar dacă are doar o placă video integrată (cea din procesor), puteți viziona filme și juca jocuri cu cerințe hardware mai mici. E o alternativă bună la un desktop mai accesibil, însă un laptop oferă mai multe avantaje: portabilitate, puține cabluri și ocupă puțin spațiu. Un dezavantaj ar fi acela că nu-i puteți face multe upgradeuri (doar să schimbați hard diskul). Îl recomand oricui acest model datorită prețului, configurației și fiabilității sale. X55A-SX054D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul nu e unul grozav dar e cu mult mai bun decât un AMD din seria C sau E. E un Celeron B820 care oferă o viteză de procesare decentă – 1.7 GHz. E bun pentru utilizare office dar și vizionat filme HD deoarece are ecran HD+ – 1366 cu 768 pixeli. Acest display e unul LCD LED cu protecție lucioasă care oferă un plus de culori, contrast și luminozitate. Consider că nu e nevoie de mai multă memoriei RAM având în vedere că e de 4GB 1333 MHz.

Spre deosebire de multe laptopuri și netbookuri în acest buget, are un hard disk de 500GB care mi se pare suficient de bun. Dotările sale sunt cele obișnuite: unitate DVD, difuzoare, card reader, cameră web, VGA, HDMI etc. Însă, comparativ cu alte laptopuri are USB 3.0 și o baterie de 6 celule. Acel port USB 3.0 e util pentru cei care folosesc o memorie USB sau un hard disk extern cu același tip de interfață. Față de seria precedentă – X54, autonomia acestuia e cu circa 1 oră mai mare, atingându-se o autonomie lucru de 3-4 ore.

Nu vine cu Windows preinstalat ci cu FreeDOS, de aceea vă recomand fie Windows 7 fie 8, dar pe 64 de biți. V-am recomandat acea variantă (64 biți) deoarece cea pe 32 biți vede doar 2.6 GB RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: mi se pare destul de performant pentru cei care nu obișnuiesc să se joace jocuri, ideal pentru vizionat filme, navigare web și aplicații office.

Minusuri: chiar nimic.

Concluzie

Acest Asus X55A-SX054D e un model nou, accesibil și fiabil care merită încercat deoarece poate fi luat în considerare ca un înlocuitor bun pentru actualul PC. Jos am pus un clip cu despachetarea unui laptop similar:

Te-ar mai putea interesa