Asus X556UQ-DM941D, laptop pe maro închis cu ecran FullHD

Laptopurile pentru jocuri au componente performante, iar Asus X556UQ-DM941D e una dintre cele mai bune variante în acest buget. Laptopurile cu procesoare de tip HQ costă mai mult și merită, doar că poate sunteți limitați de un anumit buget. Laptopurile din generațiile precedente nu au avut un ecran 1080p și nici componente atât de eficiente. Parcă un desktop nu mai pare atât de atractiv, dar performanțele diferă dacă discutăm de același buget.

Laptopurile multimedia cu GEForce 940MX pot rula destul de multe jocuri pentru că performanțele sunt apropiate de GTX 950M. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acesta are cel mai nou procesor din seria Core i5 și e vorba de unul cu consum redus de energie – i5-7200U. Chiar dacă are o placă video proprie, tot e nevoie de una cu memorie video dedicată pentru jocuri. E vorba de GeForce 940MX care are performanțe generoase și un consum foarte redus de energie. Aceasta e preferată de cei care vor o autonomei mare pe un laptop pentru că vor să-l folosească fără încărcător.

Chiar dacă pare să aibă un ecran clasic, defapt e vorba de un ecran 1080p care oferă un plus de detalii. Acesta suportă cel mult 12GB RAM și nu puteți pune mai mult de 8GB pe un singur slot. Laptopurile accesibile sunt fără sistem de operare, iar instalarea sa se face ulterior chiar și cu un stick USB 3.0.

Păreri pro și contra

Chiar dacă are o culoare mai închisă la culoare, e mult mai elegantă decât clasicul negru. Alături de acesta aș alege un mouse cu fir cu precizie ridicată, deoarece nu veți fi prea productivi cu touchpadul. În general, un astfel de laptop cere și un router wireless de ultimă generație pentru o viteză pe wireless decentă dar și semnalul e foarte important.

Asus X556UQ-DM941D e un model care merită achiziționat deoarece prețul mi se pare decent pentru ce oferă. Bineînțeles, un Core i5 de tip HQ oferă ceva mai mult performanță în timpul jocurilor, iar în mod office nu sunt diferențe. O configurație prea performantă reduce din autonomia laptopului.

Te-ar mai putea interesa