Asus X556UQ-DM940D, laptop multimedia cu ecran FullHD

Laptopul Asus X556UQ-DM940D e unul dintre cele mai interesante laptopuri care pot fi folosite pentru a reda conținut media, programe sau doar pentru a naviga pe web. Arată puțin mai diferit decât alte modele din această serie, adică e pe un maro mai închis, iar altele au finisaj argintiu. Noile generații de laptopuri arată mai bine adică sunt ceva mai subțiri și compacte. Dacă vreți să vizionați un film, alături de prieteni, puteți conecta un televizor care are un panou mai bun (unghiuri de vizibilitate mai largi).

Nu mi se pare scump ținând cont că are SSD SATA3, procesor Kaby Lake, memorie DDR4 și un ecran 1080p. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul e cea mai importantă componentă indiferent ce faceți pe el, de aceea e și o diferența mare de preț între un Core i5 și un Core i7. Depinde și ce vreți să faceți pe el, dar nu văd de ce ați lua un Core i7 dacă nu folosiți cine știe ce aplicații ori jocuri. Nu se poate pune mai multă memorie RAM că doar are un singur slot care e deja ocupat și doar jocurile cer mai mult.

La capitolul conectivitate, cam toate laptopurile prezintă aceleași dotări, însă noile modele oferă chiar și USB tip C. Are dotări satisfăcătoare, astfel că poate fi un bun înlocuitor pentru vechiul PC. Poate rula jocuri 3D la detalii medii dacă e vorba de jocuri cu cerințe hardware mai mici. Oricum, eu aș alege un laptop cu procesor HQ și GTX 950M pentru jocuri sau chiar unul mai performant.

Păreri pro și contra

Componentele sunt destul de avansate adică fac parte din cea mai nouă generație și e loc de mai bine. Puteți viziona conținut de calitate pe acest laptop datorită ecranului 1080p. Sunt câteva serii care au o greutate ceva mai mică – sub 2.3 kg, dar pentru cei care vor să folosească laptopul doar pe birou, nu cred că ar fi deranjați că e prea greu.

Asus X556UQ-DM940D e un gadget care poate fi folosit cam pentru orice, însă e limitat la capitolul performanță. Cele mai performante laptopuri sunt cele de gaming care fac parte din seria Republic of Gamers.

Te-ar mai putea interesa