Asus X555QG-XX009D, notebook cu A12-9700P

ASUS X555QG-XX009D e un laptop dotat cu procesor AMD care scoate 3861 puncte la benchmark și placă video Radeon din clasa 3. Se poate spune că procesorul e unul echivalent i3, iar placa video e una echivalentă GeForce 910M.
De pe urma caracteristicilor tehnice putem trage concluzia că laptopul e unul multimedia.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop cu procesor nou tip quad core și placă video ok.
Din poza alăturată poți vedea că acest model e unul care vine cu aspect premium, iar butonul de power e poziționat în stânga.


Specificații

Pe partea de caracteristici acest model se laudă cu procesorul rapid A12-9700P. E un model care are și cip grafic integrat de tip Radeon R7, acesta funcționând când aveți nevoie de mai puțină procesare pe partea video.
Memoria RAM a acestui model e una mare de 8 giga, suportând un maxim de 16 giga. Dacă tot am precizat memoria trebuie spus că pe partea de stocare are un hard de 1TB așa încât să puteți stoca oricât doriți.
Se poate vedea că are un aspect similar modelelor anterioare din seria X, doar că e cu 5 procente mai subțire.

Avantaje și dezavantaje

Apreciez la acest model că vine cu un procesor decent, că are o portabilitate ok (greutatea e de circa 2 kilograme), că are LAN Gigabit și multe porturi utile.

Nu-mi place la acest model că nu are ecran FHD și strat anti-glare. Adevărul e că nu ar fi stricat să fie dotat cu procesor i7 HQ sau ceva de genul. Procesorul chiar dacă e unul quad core nu poate fi comparat cu i5HQ ori i7HQ (partea cu 4 nuclee la AMD e mai mult de marketing decât de utilitate).

Concluzie

În cazul în care vă doriți un laptop multimedia performant atunci acest model ar fi recomandarea mea.
Puteți să-l faceți mai rapid punându-i SSD în locul hardului.
Alături am pus un clip pentru a vă face o părere despre cum arată acest model. Se poate vedea că rulează destul de bine și jocurile, iar acest lucru trebuie mulțumit plăcii video tip Radeon R5 cu memorie dedicată.

Te-ar mai putea interesa