Asus X555LN-XX056D, laptop premium cu i3

Asus X555LN-XX056D e un laptop nou din seria X555, iar în comparație cu alte modele din această serie se remarcă prin procesorul i3 și placa video GeForce GT 840. Aceste două componente furnizează toată puterea de care avem nevoie în diferite sarcini. Din păcate nu vine cu sistem de operare, dar trebuie știut că sistemul se instalează rapid și că e compatibil doar cu Windows 8.1.
O să mă întrebi cu ce vine în plus față de seria x550ln, iar răspunsul ar fi că vine cu o portabilitate ridicată și cu un design ușor schimbat.

Costul de achiziție nu e deloc mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se descurcă foarte bne în diferite sarcini cum ar fi vizionarea de filme și jocurile nu prea complicate.

Așa arată
Așa arată

Specificații care ar fi interesante la modelul acesta ar fi procesorul i3 4010u, placa video Nvidia GT 840M, cei 4GB memorie RAM și hardul de 1TB. Foarte deosebit e faptul că are o baterie cu 2 celule, iar Asus se laudă că aceasta ține undeva la 4,5 ore. Cam mult și mă întreb cum de au reușit această performanță. Mai mult ca sigur că o contribuție o are și tehnologia Nvidia Optimus, dar și procesorul Intel cu voltaj scăzut.

Plusurile modelului acesta ar fi că nu costă prea mult, că are o tastatură ok, fiabilitatea ridicată (fiabilitatea e siguranța în utilizare și nu are vreo legătură cu prețul), că vine cu drivere pentru cel mai nou OS de la MS și că are o portabilitate ridicată.
Din păcate are și câteva minusuri cum ar fi lipsa unui SSD și că ecranul nu are o rezoluție mai mare. Nu era rău dacă panelul era unul IPS întrucât cel TN nu are unghiuri de vizibilitate prea strălucite.

De final pot numai să recomand notebook-ul acesta deoarece chiar nu vezi ceva similar la concurență. Însă nu aș fi spus nu dacă ar fi renunțat la unitatea optică, la tastatura numerică și dacă ar fi băgat SSD în laptop. Știu că atunci era ultrabook, dar oare nu asta ar fi tendința?

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus X555LN-XX056D, laptop premium cu i3”

  1. Voi putea introduce inca un dim de 4gb ram in siguranta, chiar daca bateria acestui laptop nu se poate inlatura? Multumesc anticipat.

  2. Da inteleg ca bateria este in spate, eu ma refeream la faptul ca bateria, chiar si cand este oprit laptopul, ea livreaza curent.

  3. Când laptopul e stins nu ar trebui ca bateria să livreze curent. Nu ar avea rost slotul liber de memorie RAM.

Comentariile sunt închise.