Asus X555LD-XX142D, laptop alb cu i3

Pentru cei în căutarea unui laptop care să arate bine și să ruleze orice rapid recomand acest model Asus X555LD-XX142D. E un notebook cu procesor i3 și cip grafic GeForce, două lucruri care fac laptopul unul foarte performant. Dacă ar fi să-l integrez într-o categorie atunci aș zice că e un model multimedia. Nu putem spune că e un model desktop replacement deoarece nu are SSD, iar ecranul nu e unul cu o rezoluție mai mare, dar nici nu e pe departe.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi » care mie nu mi se pare deloc mare în condițiile în care vine cu procesor i3-4010u precum X555LA-XX060D (care-i mai ieftin).

Așa arată
Așa arată

Specificațiile acestui laptop X555 sunt mai mult decât ok deoarece are procesor foarte rapid i3, placă video Intel HD și model GeForce pentru atunci când te joci. Modelul acesta e unul care are două plăci video, dar în jocuri e folosită cea Nvidia, adică 820.
Nu vine cu sistem de operare preisntalat, iar din această cauză trebuie să spun că e un model care suportă Windows 8.1, fiind livrate drivere doar pentru acest OS. Sistemul poate fi instalat de pe USB ori DVD, iar eu recomand să-l instalați de pe un port USB 3.0.

Atuurile acestui model ar fi aspectul plăcut (e unul dintre cele mai aspective laptopuri albe), prețul decent, fiabilitatea bună (toate laptopurile Asus au o fiabilitate bună, iar acest lucru poate fi confirmat chiar și de cei care au mai avut laptopuri Asus).
Din păcate are unitate optică, iar tastatura numerică adaugă și ea un plus de inutilitate. M-aș fi bucurat dacă ar fi avut un ecran IPS cu rezoluție minim Full HD și SSD. Sper ca următoarea generație să aibă așa ceva.

E interesant cât de mult au avansat cei de la Asus pe partea de design, însă nu au avansat chiar așa de mult pe partea de hardware… comparativ cu telefoanele. Eu aștept de câțiva ani ca și pe laptopurile normale să avem SSD, ecrane IPS și rezoluție mai mare. Tastatura numerică și unitățile optice sunt total inutile și nu știu de ce la mai integrează.
Ce am uitat să menționez e faptul că deși bateria are două celule, aceasta e una care ține maxim 4 ore.

Te-ar mai putea interesa