Asus X555LA-XX092D, laptop cu Core i5 Haswell

Laptopul Asus X555LA-XX092D e unul destul de bun și care face parte din cea mai nouă serie X. Am observat că spre deosebire de seria anterioară, aceasta arată mai bine (tinde spre premium). Oricum, prețul e puțin mai mare și e normal deoarece configurație e una cu Intel Haswell. Îmi place cum arată pe gri cu negru dar am văzut și pe alte combinații de culori (de exemplu, cu roșu). Oricum culorile nu afectează prețul, iar configurațiile sunt relativ aceleași pentru seria X555LA. Desktopul nu e la fel de compact și nu poate fi luat oriunde precum un laptop.

Laptopul e destul de accesibil și puteți alege și câteva accesorii pentru el (mouse, geantă, căști etc). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Așa arată
Așa arată

Procesorul său e Core i5-4210U de 1.7 GHz care merită încercat fie că vreți performanță, fie că vreți eficiență. Placa video Intel e destul de bună cât timp nu veți încerca jocuri 3D sau aplicații cu cerințe hardware mari. Ecranul de 15.6 inci e unul cu imagine HD Ready și iluminare LED, iar claritatea e una superioară.

Are suficientă memorie RAM – 4GB, iar același lucru aș putea spune despre spațiul de stocare. Are dotările clasice dar și câteva dotări speciale: unitate DVD, USBuri 3.0, USB 2.0, bluetooth etc. Are doar Free DOS, însă se poate instala ulterior Windows 8.1 și pentru că are 4GB de RAM, e bine să alegeți pe 64 de biți. Cel pe 32 de biți nu recunoaște toată memoria RAM și nu e chiar așa de performant.

Plusuri: are greutate redusă, autonomie bună pentru baterie așa de mică, porturi USB 3.0, tehnologie bluetooth etc.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

Asus X555LA-XX092D e o alegere bună dacă vreți să renunțați la actualul desktop pentru un gadget portabil iar o tabletă nu e la fel de bună. Jos am pus o prezentare care vă poate ajuta să faceți o alegere corectă. Diferențele de performanță între un Intel Haswell și un IvyBridge sunt destul de mici, dar e bine să alegeți un laptop cât mai nou pentru a putea instala și un sistem de operare bun. Producătorii nu oferă drivere pentru toate sistemele de operare, deci vă vor fi recomandate câteva.

Te-ar mai putea interesa