Asus X552VL-SX009D, laptop multimedia

Laptopul Asus X552VL-SX009D e unul destul de nou și nu are nevoie de un procesor din noua generație de la Intel – Haswell. Diferențele dintre ultimele două generații sunt mici deci puteți opta și pentru IvyBridge. Din numele său puteți observa că are o placă video dedicată, deci e un laptop multimedia. Poate fi și un laptop de gaming most deoarece unii gameri nu au pretenții prea mare. Cele cu GT 740M sunt mai bune și nu e nevoie de plăci video prea performante deoarece ecranele sunt HD. Comparativ cu un desktop în același bugetul, laptopul nu e așa performant dar trebuie să țineți cont că pentru acel desktop e nevoie și de un monitor iar laptopul e portabil.

Prețul e foarte bun și se datorează faptului că nu are Windows preinstalat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Procesorul său e de tip Ivy Bridge Core i5-3230M de 2.6GHz, iar placa video e Intel HD 4000. Bineînțeles, aceasta e doar cea integrată iar pentru jocuri și filme aveți cea dedicată – GT 710M. Nu e cea mai bună placă video pentru jocuri dar e satisfăcătoare în acest buget. Ecranul nu are caracteristici speciale, însă pot spune că e decent pentru cei care nu caută setări maxime în jocuri mai noi (la jocurile mai vechi nu veți avea probleme).

Memoria RAM e de 4GB dar există posibilitatea să o măriți la 8GB. Spațiul de stocare e de 500GB și nu cred că veți avea nevoie de mai mult. Placa video integrată e bună dacă vă doriți o autonomie mare, însă autonomia unui astfel de laptop nu e foarte mare deoarece bateria e de 4 celule. Dotările sale sunt cele uzuale doar că are două USBuri 3.0, cameră web HD și Sonic Master. Acestea sunt cele speciale și cred că vă interesează. Greutatea sa e una destul de redusă – 2.35 kg.

Plusuri: e accesibil, tehnologie audio avansată, placă video decentă, autonomie decentă etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X552VL-SX009D e un laptop bun pentru cei care sunt pasionați de partea multimedia a unui laptop sau a unui gadget în general. Jos e un clip din care vă puteți face o idee despre acest laptop, dar există și alte configurații, însă aspectul fizic e cam același. Acesta e unul cu finisaj pe negru și nu prea există alte culori pe piață, dar nu ar fi exclus ca producătorul să oferă și pe alte culori.

Un comentariu la „Asus X552VL-SX009D, laptop multimedia”

  1. Detin acest laptop de circa o saptamana si sunt foarte multumit de el. Initial nu stiam ce sa aleg intre acesta si un Dell dar acum ma bucur ca am ales un Asus.

Lasă un comentariu