Asus X552CL-SX187D, laptop multimedia ieftin

Asus X552CL-SX187D e unul dintre acele laptopuri ieftine cu palcă video dedicată, astfel că poate reda jocuri dar și conținut media de înaltă calitate. Prefer seria aceasta deoarece oferă configurații interesante la un preț bun. Spre deosebire de seriile X mai vechi, aceasta arată mult mai bine și e mai portabil datorită carcasei sale. Se poate observa din poza de jos că e destul de subțire, iar unitate DVD nici nu trebuia să o introducă după părerea mea. Spun asta deoarece e utilă doar când instalați sistemul de operare, dar această instalare se poate face și cu un stick USB.

Spre deosebire de alte modele de la alți producători, Asus oferă alternative accesibile și fiabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul acestui model nu e unul chiar așa de nou deoarece e un IvyBridge. Mai precis, e un Pentium 2117U de 1.8GHz cu tehnologie de economisire a energiei. Acest aspect poate fi observat ușor din numele său sau din frecvența sa. Placa video integrată are și ea un rol important deoarece are un consum redus de energie, astfel autonomia laptopului e mai mare – 4 ore maxim. Ecranul e destul de plăcut datorită unghiurilor de vizibilitate, iluminării LED și rezoluției 768p.

Memoria RAM de 4 GB poate fi extinsă dacă vă doriți pentru jocuri. Spațiul de stocare de 1TB e foarte bun și nu cred că tindeți spre mai mult. Din câte știu sunt foarte puține laptopuri cu harduri mai mari, iar altele au 2 harduri. GT 710M e o placă video cu interfață de 64 de biți și memorie de 1GB. Cu aceasta puteți juca jocuri 3D la detalii mici și medii, în funcție de jocul ales. Are multe dotări interesante dar o mare parte dintre ele sunt cele standard. Spre deosebire de alte laptopuri, acesta are o baterie de 4 celule și 2 USBuri 3.0.

Chiar dacă bateria pare prea mică, oferă o autonomie satisfăcătoare și depinde de cum folosiți laptopul. Are decât FreeDOS, de aceea Windows 7 pare cea mai bună soluție deoarece pentru Windows 8 aveți nevoie de drivere compatibile și de un ecran cu touch.

Plusuri: autonomie de maxim 4 ore, preț atractiv, 1 TB spațiu de stocare, arată bine, ceva mai subțire și ușor decât predecesorii.
Minusuri: puține USBuri.

Asus X552CL-SX187D e una din multele alternative de pe piață și dacă nu vă place acesta, aveți suficiente modele X552 din care să puteți alege.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus X552CL-SX187D, laptop multimedia ieftin”

  1. Foarte bun. Singurul lucru care i se poate reprosa e ca nu are drivere pentru XP. Eu oricum am instalat Windows 8.1 si merge brici.

Comentariile sunt închise.