Asus X552CL-SX175D, laptop ieftin seria X

Asus X552CL-SX175D e un laptop care se adresează în principal celora care vor un laptop performant pentru diferite sarcini cum ar fi navigat pe net, vizionat filme și jocuri nu prea complicate. Deci, e perfect pentru acasă ori la birou… dacă nu te ocupi cu editări video ori sarcini mai complexe.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani noi primim un laptop cu procesor Pentium și 4 GB memorie RAM. Din păcate nu vine cu sistem de operare, dar puteți să-l instalați foarte ușor folosind unitatea optică din dotare ori portul USB 3.0 care e mai rapid.

Laptop
Laptop

La capitolul specificații se poate lăuda cu un procesor Intel care are două nuclee (model Pentium 2117U), cei 4GB memorie RAM (suportă maxim 8 giga, dar are doar un slot în total) și hardul mare de 750 giga (nu prea văd sensul acestei capacități foarte mari deoarece mai mult ca sigur că nu veți folosi mai mult de 250). Nu trebuie neglijată nici placa video GeForce 710M de la Nvidia. Această placă video lucrează în paralel cu placa Intel HD așa încât să beneficiați de o durată crescută de viață a bateriei. Normal că vine și cu caracteristica Nvidia Optimus care presupune tocmai ce ziceam anterior, adică faptul că placa video dedicată e activată doar atunci când e nevoie de ea.

Lucrurile care o să le apreciezi la acest model sunt aspectul, bateria care ține destul de mult (vreo 3 ore chiar dacă are 4 celule) și performanțele decente.
Din păcate are și niște minusuri cum ar fi că are unitate optică (adaugă un plus de greutate), ecranul de 15,6 inci nu e unul Full HD și că nu e ceva mai subțire.

În rest, pot să spun despre acest model că are un aspect foarte plăcut și o să vedeți că e foarte stabil… dacă o să instalați Windows 8 și driverele aferente de la Asus. Subliniez faptul că doar driverele Asus sunt bune și nu cele care vin de la Windows de pe servere.
Alături am pus și un clip pentru a vedea ce poate acest laptop și în special pentru a vedea cum arată.

Te-ar mai putea interesa