Asus X552CL-SX143D, laptop multimedia

Asus X552CL-SX143D nu e un laptop de tip office ci e unul bun pentru filme, jocuri și muzică. Deci e unul de tip multimedia și acest aspect se datorează în mare parte plăci video GT 710M. Nu e o placă video prea performantă (64 de biți), dar are o memorie video dedicată. Cu siguranță nu vă așteptați să fie pre performant pe partea de procesare, însă are un Core i7 IvyBridge. Seria X552 e cea mai nouă și de aceea e ceva mai subțire și mai elegantă decât predecesoarea.

Laptopuri Asus din seria X sunt accesibile comparativ cu alte serii or laptopuri de la alți producători. Se datorează și faptului că are FreeDOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Nu are un procesor din generația a 4-a, dar e destul de bun deoarece are un consum redus – Core i7-3537U de 2GHz. Ca oricare alt Intel și acesta are o placă video Intel HD model 4000. Nu cred că o veți folosi prea des deoarece GT 710M e mult mai bună deoarece are memorie de 1GB. Puteți juca multe jocuri 3D la detalii medii deoarece veți seta jocul la rezoluție HD.

Ecranul e suficient de detaliat (rezoluție HD) pentru o diagonală de 15 inci. E cel uzual cu protecție lucioasă și iluminare LED pentru un contrast mai bun. Puteți face multitaskingul cu 4GB și e bine să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți (va recunoaște tată memoria). Nu e nevoie de mai mult dacă nu sunteți un gamer înrăit. Puteți stoca multe fișiere pe un hard de 1TB și nu e nevoie de mai mult. Nu are multe porturi USB dar sunt cu interfață USB 3.0.

În rest, are cam tot ce vă puteți dori de la un laptop și nu e nevoie să fac o listă completă cu dotările sale deoarece le știți de la altele. Chiar dacă bateria pare a fi mică, oferă o autonomie decentă. Greutatea laptopului e redusă la 2.3kg dar putea fi mai bună dacă se renunța și la DVD.

Plusuri: autonomie de 3-4 ore, aspect plăcut, spațiu mare de stocare, ieftin și fiabil.
Minusuri: nu are bluetooth (în cazul în care vreți un mouse wireless).

Asus X552CL-SX143D arată exact ca un X551 de aceea am pus un clip cu despachetarea acelui laptop. Arată puțin ca un ultrabook, însă doar din față, că din lateral se observă cît de gros e.

Te-ar mai putea interesa