Asus X552CL-SX065D, laptop cu i7 Ivy Bridge

Asus X552CL-SX065D e un laptop cu procesor i7 Ivy Bridge pentru cei interesați de un laptop rapid și portabil. Să nu vă deranjeze că vine cu procesor Ivy Bridge și nu Haswell deoarece procesorul i7-3537U (3907 puncte la benchmark) e mai rapid decât i7-4500U (3866 puncte) deoarece are o frecvență de 2 giga față de celălalt care are doar 1,8.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » și din această cauză cei care vor un laptop multimedia ieftin o să-l aprecieze. Mai mult de atât, procesorul suportă 4 thread-uri ceea ce îl face echivalentul unor modele quad core.

Laptopul
Laptopul

Laptopul acesta X552cl e unul care arată deosebit de bine, lucru care poate fi văzut și din poza de mai sus. În partea dreaptă are tastatură numerică deoarece ecranul e mare și permite acest lucru.
Memoria RAM e de 4 giga, iar hardul e unul 500. Dacă doriți să mai puneți RAMi atunci puteți pune încă 4GB deoarece laptopul are un slot liber.
Internetul o să meargă bine, având chiar placă Gigabit LAN, însă nu o să atingeți viteze 1000 Mbps decât dacă o să montați un SSD.
Pe partea video are un ecran de 15,6 inci cu ecran HD, iar placa video dedicată e un GeForce 710M care poate suporta jocuri. Are și placă video integrată numită Intel HD care o să fie utilă în principal atunci când nu o să vă jucați, fiind activată doar în jocuri. Deci, la dxdiag o să scrie Intel HD mulțumită tehnologiei Optimus.

Atuurile ar fi bateria care ține undeva la 3 ore, performanța crescută, aspectul plăcut (chiar dacă e unul foarte economic) și fiabilitatea (laptopurile Asus sunt cele mai vândute în țara noastră tocmai din această cauză).

De final pot să spun că acest model e unul pe care l-aș cumpăra… dacă nu aș avea deja unul. Cum arată se poate vedea mai bine din preview-ul alăturat.

Dacă nu știți ce sistem să instalați pe el atunci eu v-aș recomanda Windows 8.1. Teoretic se poate instala 7 sau XP, însă doar dacă o să găsiți drivere corespunzătoare.

Un comentariu la „Asus X552CL-SX065D, laptop cu i7 Ivy Bridge”

  1. Modelul acesta e unul foarte bun. Spun asta deoarece si eun am un model 552CL. Eu am instalat 8.1 pe el iar cine instaleaza orice altceva pe el nu prea le are cu calculatoarele si mai bine s-ar duce la oi.

Lasă un comentariu