Asus X552CL-SX020D, laptop accesibil și performant

Asus X552CL-SX020D e un laptop interesant și putea fi chiar mai portabil (dacă s-ar fi renunțat la unitatea DVD). E mai ușor decât laptopurile din generațiile precedente cu vreo 200 de grame. Nu e foarte mult dar e important că se doresc laptopuri cât mai portabile. Configurația nu a avut de suferit, ba chiar s-a pus un procesor mai eficient (performanțe similare și cu consum redus). E destul de subțire și se poate observa din poza de jos. Pentru cei interesați de designul său, am pus un clip la final și cam toate laptopurile X552CL arată la fel (poate doar culoarea diferă).

Pe partea de dotări, nu duce lipsă de nimic și nici nu vă puteți aștepta la prea multe dotări. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Pentium e unul de tip 2117U cu frecvență de 1800 MHz și cu placă video Intel HD. Oricum are și una dedicată model GT 710M. După denumirea sa vă puteți da seama cam cât de performantă este. Oricum poate reda multe jocuri 3D, dar nu la detalii mari. Deasemenea, nu trebuie uitat că ecranul e doar de 15 inci șie HD. Deci nu ar avea sens să redați filme care să aibă calitate video peste 720p.

Restul componentelor sunt acceptabile și mă refer la memoria RAM de 4GB și hardul de 500 GB. Ca și dotări are destul de multe: DVD, difuzoare, card reader, cameră web HD, HDMI, VGA, USBuri etc. Nu are bluetooth dar nici nu cred că veți folosi periferice wireless pentru acest laptop.

Vă recomand Windows 8 sau 8.1 deoarece producătorii nu mai oferă drivere pentru sistem mai vechi și e bine să alegeți ceva mai nou. Există și alte culori însă pe gri sau pe negru arată cel mai bine.

Plusuri: calitate audio bună, placă video dedicată, procesor bun, destul de ușor, autonomie bună (peste 3 ori în mod office) etc.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

Asus X552CL-SX020D nu e singurul model X552, mai există și cele din generațiile precedente (X550) care pot fi alegeri bune. Nu pot să vă recomand o alternativă deoarece fiecare are un alt buget și în general, Asus oferă laptopuri ieftine.

Te-ar mai putea interesa