Asus X551MAV-SX299D, laptop de 2.1 kg și ecran de 15 inci

Asus X551MAV-SX299D e un laptop bun pentru studenți și elevi deoarece e ieftin. Configurația sa mi se pare satisfăcătoare cu Intel Celeron și restul componentelor sunt cele care le cunoașteți de la alte laptopuri. Acesta îl puteți folosi și la locul de muncă dacă vreți navigați pe web sau să folosi. Îmi place pe negru dar și pe alte culori există modele similare. Totuși, pentru cei care vor ceva mai performant le recomand seria X555 sau o altă serie nu poate fi exclusă (K, N sau S). Laptopuri ca și acesta sunt destul de puține deoarece majoritatea au procesoare Intel Pentium și Core i3, deci sunt ceva mai scumpe.

Prețul său e foarte bun și se datorează procesului dar și sistemului FreeDOS. Acesta e un model pe negru dar există și alte culori, dar și serii mai noi cum sunt X552 și X555. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Celeron N2830 e decent pentru uz office și altele. Nu e un procesor pentru gaming sau pentru sarcini grele. Placa video e una de tip Intel HD Graphics și nu e una dedicată. Ecranul de 15 inci e unul cu imagine HD ready adică 1366 cu 768 pixeli. Restul configurației are: 4GB de RAM la 1333 MHz și hard de 500 GB. Porturile acestui model sunt: USB 2.0, USB 3.0, HDMI, ieșire audio, microfon etc. Pe partea de comunicații are următoarele: bluetooth și WiFi.

Greutatea laptopului e de 2.15 kg și se datorează designului nou dar și bateriei mai mici. Sistemul de operare nu e Windows 8.1 ci e Free DOS,dar puteți instala un sistem de operare mai bun și trebuie să fie pe 64 biți deoarece are mai mult de 2GB RAM.

Plusuri: e destul de accesibil, arată bine, e portabil, fiabil, are bluetooth, port USB 3.0 etc.
Minusuri: nu are un procesor foarte performant.

Asus X551MAV-SX299D nu e un laptop prea dotat și spun asta deoarece nu are multe USBuri și bateria e de 3 celule dar poate că pentru acasă nu e nevoie de mai mult. Procesorul consumă puțin, deci autonomia oferită e mai mult decât satisfăcătoare. Jos am pus o prezentare cu despachetarea unui laptop similar.

Te-ar mai putea interesa