Asus X551MAV-BING-SX401B, laptop ieftin

Când vine vorba despre achiziția unui laptop ieftin cu sistem de operare preinstalat nu prea ai ce alege, însă cei de la Asus au scos pe piață modelul Asus X551MAV-BING-SX401B. Acesta are procesor quad core și sistem Windows 8.1 preinstalat. Deci, când îl cumperi poți să îl folosești fără să mai instalezi ceva pe el.
Eu aș zice că e perfect pentru studenți deoarece cele 4 nuclee vor furniza toată puterea necesară sarcinilor office, iar greutatea e destul de mică așa încât să nu fie prea greu de transportat la sfârșit de săptămână.

Nici nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Nu trebuie să vă speriați de faptul că vine cu procesor Celeron deoarece e unul bun, iar cei 4GB memorie RAM vor face ca toate sarcinile să ruleze fluent. Din imaginea de mai jos se poate vedea mai bine cum arată, adică precum restul laptopurilor din seria X551.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de caracteristici nu se poate spune că stă rău deoarece are un procesor Celeron N2930 cu cip grafic Intel HD (acesta e în majoritatea laptopurilor, în special în cele cu procesoare de la Intel), 4GB memorie RAM (nu ai nevoie de mai mult) și un hard de 500 de giga. Poți pune până la 8GB memorie RAM, iar dacă vrei un hard mai încăpător atunci poți să-l schimbi cu unul mai mare, dar nu prea are sens.

Pentru cei cărora plusurile nu sunt evidente am să le enumăr eu: bateria care ține decent (vreo 3 ore), aspectul ok, greutatea nu prea mare și materialele de calitate care au fost utilizate la construcția sa.
Are și minusuri, evident, iar acestea sunt că are tastatură numerică despre care pot că încurcă și că ecranul nu are unghiuri de vizibilitate mai bune.

Concluzia mea e că aparatul acesta e unul foarte bun în ciuda faptului că are procesor Celeron, iar cele 4 nuclee te ajută în principal să beneficiezi de o autonomie mai bună pe partea de baterie.
Pentru a vedea cât de bine arată am pus alături un clip cu acest notebook.

Te-ar mai putea interesa