Asus X551MAV-BING-SX366B, laptop pentru elevi

În sfârșit se vând și în România laptopuri cu Windows 8.1, iar un astfel de laptop e acest Asus X551MAV-BING-SX366B. Vine cu un procesor Celeron quad core și cu 4GB memorie RAM. Aceste două lucruri făcând ca laptopul să ruleze perfect orice aplicație, iar sistemul de operare va fi foarte fluent.

Dacă e să analizăm costul de achiziție atunci vedem că nu e deloc mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », însă unitatea optică DVD lipsește, iar placa de rețea e una 10/100. Aceste minusuri nu sunt probleme majore deoarece unitatea optică e inutilă, iar pe internet oricum nu puteți să descărcați cu o viteză mai mare de 100 Mbps cu un astfel de laptop.

Laptopul
Laptopul

Procesorul e un Celeron N2830 (X551MAV-SX300D vine cu Pentium), iar cipul grafic integrat e un Intel HD. Pe lângă acestea mai vine cu hard de 500 de giga și cu o memorie de 4GB. Aceste componente fac posibilă rularea Windows 8 fără probleme, iar jocurile vor merge și ele decent (mă refer la cele în browser).
Pe partea soft vine cu sistem de operare Windows 8.1, iar pentru cei interesați de editare de documente trebuie știut că e livrat și office la pachet, chiar dacă-i vorba despre unul trial.

Plusurile ar fi consumul mic de curent (care se traduce într-o portabilitate bună, chiar dacă are o baterie cu 3 celule), numărul mare de porturi și componentele ok (dacă vrei mai multă memorie atunci poți adăuga până la 8GB, iar hardul poate fi schimbat).
Singurul minus ar fi că procesorul nu e chiar așa de rapid, chiar dacă e un model quad core, dar oricum nu aveți nevoie de ceva mai bun în cazul în care vreți o soluție office. (Evident că un SSD nu ar avea niciun sens în acest laptop, iar dacă vă interesează să schimbați procesorul atunci trebuie știut că acela e fix pe placa de bază și nu poate fi înlocuit.)

Pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată și ce poate am pus alături un preview cu notebook-ul de față.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X551MAV-BING-SX366B, laptop pentru elevi”

Comentariile sunt închise.