Asus X551MA-SX090D, laptop cu Intel Celeron

Asus X551MA-SX090D e un laptop interesant din punct de vedere al configurației. Mă refer în special la procesorul Intel Celeron care e unul din generația Bay Trail-M, care dorește să oferă un plus de eficiență chiar dacă prețul e mic. Un laptop cu un așa procesor e accesibil iar restul configurației e cam aceeași. Dacă vă interesează performanțele, e bine să alegeți un laptop cu Pentium sau Core i3. Procesoarele mai scumpe sunt bune doar pentru cei pasionați de partea multimedia și de aceea e bine să aibă și o placă video dedicată.

Pe partea de dotări are cam tot ce vă puteți dori și poate fi un ajutor pentru cei care au un desktop mai vechi și depășit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Celeron Quad Core model N2920 e bun dar performanțele sale nu sunt mai mari. Ecranul de 15 inci e destul de plăcut deoarece are o imagine HD. Ecranul e unul cu protecție lucioasă iar contrastul e destul de bun, doar unghiurile de vizibilitate sunt ceva mai mici decât la monitoare. Are o memorie RAM de 4 GB care poate fi extinsă doar prin înlocuirea memoriei deja instalate.

Un hard mai mare nu e necesar deoarece multe fișiere pot fi puse online și cam totul e pe internet. Placa video Intel nu e cea mai performantă dar poate fi folosită pentru a reda filme. Are doar 2 USBuri, dar pentru mulți sunt suficiente. E bine să alegeți un mouse deoarece are o precizie mai bună decât touchpadul.

Greutatea sa e de 2.1 kg și se datorează bateriei mai mici. Are Free DOS da re bine să alegeți un sistem de operare pe 64 de biți ca Windows 8.1.

Plusuri: e foarte ușor, USB 3.0, bluetooth, arată bine, HDMI, destulă memorie RAM și destul spațiu de stocare.
Minusuri: are o baterie mică.

Asus X551MA-SX090D oferă o autonomie bună deoarece procesorul are un consum mic de energie, doar dacă folosiți cine știe ce aplicații ori redați un filme, autonomia va fi mai mică. De aceea, astfel de laptopuri sunt bune pentru cei care vor să-l folosească acasă și e bine să-l țineți conectat la priză. Jos am pus un clip destul de util pentru cei interesați de designul său. Oricum toate laptopurile X551 arată la fel, unele au o culoare diferită.

Te-ar mai putea interesa