Asus X551MA-SX020D, laptop cu Pentium Quad Core

Asus X551MA-SX020D e o alegere accesibilă pentru cei care vor un laptop modest cu performanțe modeste dar poate fi o alegere bună. Acesta e un model pe negru dar cam toate au un finisaj puțin texturat și din lateral se poate observa că e mai subțire decât alte generații. Totuși nu înțeles de ce nu se renunță la unitatea DVD, deoarece se poate achiziționa una externă dacă se dorește iar laptopul e mult mai ușor. Și așa are doar 2.15 kg, care e o greutate sub medie și se datorează și faptului că are o baterie mai mică. Nu e genul de laptop care l-ați putea folosi pentru sarcini grele.

Performanțele configurației nu sunt mari dar apreciez că e vorba de componente hardware noi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel Pentium N3520 e unul Bay Trail-M care dorește să înlocuiască seria Atom, deoarece e și mai performantă. Spun asta deoarece procesorul e cu 4 nuclee (consum mai mic și performanțe similare cu cele ale modelelor predecesoare). Ecranul de 15 inci e decent pentru utilizare office, adică nu e nevoie de un ecran mare.

Pe partea de memorie are 4GB de RAM și 500GB spațiu de stocare. Deci nu e nevoie de mai mult dar se poate conecta un hard extern dacă doriți. Ca și dotări are: DVD, difuzor, cameră web HD, card reader, HDMI, USBuri, VGA, HDMI, WiFi și altele. Nu are bluetooth ori o baterie prea mare. Puteți opta pentru un mouse wireless fără probleme deoarece e însoțit și de un adaptor corespunzător. Are doar Free DOS, deci Windows 8.1 cred că e cea mai bună alegere și mă refer la versiune 64 de biți (pentru laptopurile noi, producătorii nu oferă drivere pentru sisteme de operare vechi).

Sunt multe configurații dar ele nu afectează în nici un fel aspectul laptopului.

Plusuri: are o greutate redusă, autonomie satisfăcătoare în mod economic, arată bine, cameră web HD, WiFi etc.
Minusuri: nu prea are.

Asus X551MA-SX020D e un laptop ieftin care poate fi folosit pentru aproape orice, însă configurația sa limitează performanțele grafice. Spun asta deoarece are doar acea placă video Intel care e cam la fel de bună ca și restul. La configurațiile pentru desktopuri, plăcile video integrate sunt diferite dar și procesoarele sunt altele. Jos e un clip cu despachetarea unui laptop similar.

Te-ar mai putea interesa