Asus X551MA-SX019D, laptop office accesibil

Asus X551MA-SX019D e un laptop office interesant și spun asta datorită procesorului nou dar și a altor caracteristici speciale. procesorul Intel N2920 e un Quad Core al serie Celeron iar până acuma știam doar de Dual Core-uri. Întradevăr, e ceva mai bun și se datorează tehnologie Bay Trail-M. E o serie de procesoare eficiente în primul rând datorită consumului redus de energie și datorită vitezei de procesare. Nu are o frecvență prea mare deoarece e un procesor low-voltage iar cu o baterie de 4 celule, e bine să ofere și o autonomie pe măsură.

Cred că prețul său îl recomandă și configurațiile devin tot mai bune pentru laptopurile în acest buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel Celeron N2920 de 1.8GHz e rar întâlnit deoarece a apărut recent și cu siguranță nu va fi singurul laptop cu acest tip de procesor. Ecranul de 15 inci e unul suficient de mare pentru cei care vor să lucreze pe el iar rezoluția e una HD. Memoria RAM e una de 4GB și nu e nevoie de mai mult având în vedere frecvența de 1600 MHz.

Hard diskul e unul generos și nu e nevoie de mai mult după părerea mea – 500GB. Placa video integrată e una HD 4000 adică cea din procesor și e prezentă și pe majoritatea procesoarelor Ivy Bridge. Ca și dotări pot spune că nu îi lipsește mai nimic, are chiar și port USB 3.0 și bluetooth. Deci ar fi perfect să conectați un mouse wireless că și așa are puține USBuri. Porturile USB 3.0 sunt perfecte pentru cei care transferă fișiere.

Camera web are un senzor HD deci calitate video e mai bună când socializați iar pe partea de sunet difuzorul său e acceptabil având în vedere că e însoțit de tehnologie SonicMaster. Are doar Free DOS, dar eu vă recomand un sistem de operare Windows 8.1. Din păcate, pentru laptopurile mai noi nu veți găsi multe drivere pentru Windows 7.

Plusuri: are bluetooth, greutate redusă, ușor, până la 4 ore de autonomie, port USB 3.0, arată bine și procesor Celeron de ultimă generație.
Minusuri: nu are în acest preț.

Asus X551MA-SX019D e ieftin iar alternative sunt puține dacă se ține cont de dotările speciale și de design. Jos am pus un clip de prezentare a unui model identic și chiar dacă configurație e diferă iar seria e mai nouă – X552, ambele arată la fel. Există modele și cu alte configurații ori finisaje (pe alte culori), dar dacă nu vreți să vă depășiți bugetul, laptopul de sus e perfect pentru navigare web, aplicații și filme.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus X551MA-SX019D, laptop office accesibil”

  1. Am luat unul si am instalat 8.1 pe el. Ma refer la Windows. Merge de zici ca zboara. Nu am incercat inca jocuri pe el dar banuiesc ca vor merge foarte bine pt ca are placa video HD.

  2. Mi-am achizitionat si eu leptopul de la emag ieri si l-am rugat pe prietenul meu sa imi instaleze win 7 dar nu merge mi-a spus k nu ruleaza si a incercat si linux si ubuntu dar la fel. Ce ar putea fi problema va rod sfaturi urgent.

  3. Pe acest laptop se poate instala doar Windows 8.1 pe 64 biți. Ubuntu și alte distribuții de Linux nu sunt compatibile cu laptopurile deoarece nu există drivere decât pentru Windows 8.

Comentariile sunt închise.