Asus X551CA-SX030D, laptop pentru școală

Dacă vrei un laptop bun pe care să-l poți folosi pentru la școală și redactarea diferitelor referate atunci îți recomand Asus X551CA-SX030D. Acesta e un laptop cu procesor Pentium și 4GB memorie RAM, două lucruri care vor face ca totul să ruleze fluent, de la internet și până la jocuri mai simple. Din păcate nu vine cu sistem de operare, dr în jumătate de oră îl instalați și totul o să fie gata pentru a intra pe net ori pentru a vedea un film. Imaginea de alături prezintă laptopul de față așa încât dvs să puteți vedea mai bine cum arată. Se poate vedea că în partea dreaptă are tastatură numerică care facilitează introducerea rapidă a numerelor, lucru util mai ales dacă lucrați mult cu numere.

Laptopul
Laptopul

Detaliile tehnice care ne interesează la acest model sunt procesorul Pentium model 2117U, cipul grafic Intel HD și că are 4GB memorie RAM. Acestea sunt lucrurile esențiale pe partea hardware, iar la capitolul software nu vine cu OS, ci doar cu drivere (pentru 7, 8 și 8.1). Din această cauză ar fi o idee bună să instalezi 7 ori 8.1, dar numai pe 64 biți.
Ecranul e unul foarte bun, dar nu putem spune că e unul excelent deoarece nu e IPS.

Atuurile acestui model ar fi performanța, portabilitatea și că arată simplu. Chiar dacă bateria e una cu 4 celule, aceasta ține undeva la 3 ore… adică suficient.
Ca minusuri aș menționa că are tastatură numerică și unitate optică. Aceste lucruri fac ca laptopul să aibă o greutate mai mare (2,2 kilograme nu e exagerat, dar putea avea și mai puțin). Și lipsa unui ecran IPS ar putea fi considerat ca fiind un minus, dar nefiind un laptop multimedia trecem cu vederea acest neajuns.

În rest, e perfect pentru sarcini nu prea complicate, adică navigat pe net, vizionat filme și ascultat muzică. Alături am postat și un preview așa încât să vă faceți o părere despre cum arată această serie x551ca.

Un comentariu la „Asus X551CA-SX030D, laptop pentru școală”

  1. Eu detin acest model si pot sa zic ca e unul foarte bun. Ecranul e numai bun pentru filmele la care ma uit si jocurile Facebook ruleaza excelent.
    Nu m-ar fi deranjat daca ar fi avut SSD pentru ca am inteles ca aceasta componenta ar fi facut laptopul si mai rapid.

Lasă un comentariu