Asus X551CA-SX022D, laptop ieftin și performant

Laptopul Asus X551CA-SX022D e cel mai ieftin model de la acest și nu e vorba de un mini laptop. Are un ecran de 15 inci doar că unele specificații nu sunt prea grozave, dar pot fi suficiente pentru navigare web sau altele. Nu are un procesor foarte performant dar e important că are o tehnologie destul de nouă și că e unul cu tehnologie de economisire a energiei. Spațiul de stocare e mic, dar cu timpul îl puteți extinde folosind un hard disk extern. Cu interfață USB 3.0 ar fi perfect deoarece viteza de transfer e de 10 ori mai mare. Unele laptopuri au și funcție de încărcare USB (puteți încărca gadgeturi mici).

Nu am ce să-i reproșez cât timp e așa de ieftin și nu orice producător poate oferi un laptop ca și acesta. Alternative nu prea veți găsi dacă țineți la preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Ecranul de 15 inci e perfect pentru vizionarea de filme 720p deoarece ecranul e HD cu LED. Procesorul Celeron 1007U e perfect dacă nu vă interesează performanța dar vreți o autonomie mare.

Puteți pune mai multă memorie dacă considerați că 2 GB nu e suficient. Hardul său nu e unul prea mare deoarece e de 320GB dar poate că nici nu obișnuiți să stocați prea multe. Ca și porturi are HDMI, LAN, trei USBuri, slot pentru card etc. Are doar 2.1 kg și se datorează bateriei mai mici dar și construcției sale. Are Free DOS, deci ar fi recomandat să instalați Windows 8.1 și nu alte versiuni sau sisteme de operare.

Plusuri: e ieftin, FreeDOS, greutate redusă, USB 3.0, autonomie bună și se datorează în special procesorului.
Minusuri: nu are.

Asus X551CA-SX022D e o recomandare și e mai ușor decât un X550, dar putea fi și mai ușor dacă nu exista acea unitate DVD. Aceea mi se pare o dotare nefolositoare deoarece o veți folosi doar la instalarea sistemului ori a unui program, instalare care o puteți face și cu ajutorul unei memorii USB. Jos am pus un clip cu un model similar din aceeași serie, deoarece poza de sus e cam mică să vedeți cum arată.

Te-ar mai putea interesa