Asus X550VX-XX289D, laptop pentru jocuri cu Core i7-6700HQ

Acest Asus X550VX-XX289D e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de gaming accesibile. Are componente destul de bune pentru a putea încerca cele mai populare jocuri, însă eu aș opta să mai pun o plăcuță de 8GB RAM că tot are un slot liber. Bineînțeles, acest upgrade nu e obligatoriu cât timp mai are 8GB RAM care e suficient pentru multe jocuri (e DDR4 la 2133 MHz). Există și variante pe negru cu tastatură interesantă deoarece tastele au scris roșu, dar nu e iluminată în acest buget.

Un laptop de gaming ideal e unul din seria Republic of Gamers, cele Strix sunt mai accesibile și portabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu are cel mai nou procesor Intel, e vorba de o serie ideal pentru gaming – HQ. Modelul e Intel Core i7-6700HQ cu placă video integrată, însă pentru jocuri are o placă video GTX 950M. Aceasta nu se compară cu cele mai recente modele GTX 1070M sau 1080M, dar acelea au un consum mult mai mare și necesită un sistem de răcire mai bun.

Din păcate această serie nu oferă un ecran cu imagine 1080p, ci unul clasic cu imagine 768p. Are un hard disc cu spațiu de stocare generos și cu performanțe generoase. Dacă nu vă place puteți pune un SSD, iar în locul unității DVD se poate pune un caddy (pentru HDD). La capitolul dotări, pot spune că nu-i lipsește nimic iar pentru a beneficia de o viteză bună pe wireless aveți nevoie de un router wireless performant.

Păreri pro și contra

Poate rula destul de multe jocuri recent lansate, dar nu puteți avea pretenții să le jucați la detalii maxime. E bine că se poate pune încă 8GB RAM și chiar înlocui HDD-ul cu un SSD, dacă vreți ca laptopul să se miște mai bine. Arată destul de bine pe argintiu, iar ecranul și tastatura sunt mai bine evidențiate.

Asus X550VX-XX289D e unul dintre cele mai bune soluții mobile pentru cei pasionați de jocuri dar care sunt limitați la un anumit buget și nu ar dori să-l depășească.

Te-ar mai putea interesa