Asus X550VX-GO638, laptop pentru jocuri cu HDD de 7200 RPM

Un laptop ca acest Asus X550VX-GO638 a fost creat pentru utilizatorii pretențioși care vor să încerce aplicații profesionale, jocuri 3D și poate chiar să vizioneze conținut 1080p alături de cei dragi. Chiar dacă hard discul oferă o capacitate mare de stocare, e unul de 7200 RPM, adică nu e unul oarecare. Arată destul de bine gri cu negru, decât o variantă complet neagră. Tastatură e plăcută la atingere, dar nu beneficiază de iluminare ca la variantele premium.

E cam păcat că-i lipsește această caracteristică, dar în rest nu-i pot reproșa nimic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Orice laptop de gaming are un procesor de tip HQ, dar cred că vor fi în viitor și alte serii pentru laptopurile 4K. Pentru acesta, e suficient de bun și un Core i7-7700HQ, iar pentru jocuri e nevoie de o placă video avansată. Modelul GTX 950M nu e cea mai recentă doar că nu are un consum atât de mare de energie, ca modelul MX150 (cel mai recent model lansat de NVIDIA). Performanțele vor fi destul de mari pentru că are un ecran 768p și nu 1080p. Laptopurile FullHD sunt mai scumpe cu câteva sute de lei și poate nici nu vă interesează câteva recomandări.

Laptopurile fără Windows sunt mai accesibile, doar că ulterior trebuie să instalați chiar și cu un stick USB 3.0. Chiar nu-i lipsește nimic la capitolul porturi dacă nu folosiți periferice cu interfață USB C. Una dintre cele mai populare serii e aceasta – X, de aceea sunt prezente și o mulțime de subserii pentru toate buzunarele.

Păreri pro și contra

Memoria RAM poate fi upgradată cu ușurință deoarece are un slot liber pentru în 8GB RAM. Veți observa că această configurație mult peste una clasică cu procesor de tip U, dar autonomia laptopului are de suferit.

Asus X550VX-GO638 nu face parte dintr-o serie de gaming specială, de aceea nici nu are un design foarte robust cu sistem de răcire avansat, poate că și o tastatură iluminată ar fi apreciată. Cu un buget mai mare (vreo 400 de lei mai mult) puteți lua un laptop de gaming din seria Strix, dacă vreți să alegeți același brand.

Te-ar mai putea interesa