Asus X550VQ-XX009D, laptop multimedia cu procesor i5 HQ

ASUS X550VQ-XX009D e un laptop din seria X550 adresat celora interesați de un model cu procesor i5 quad core și placă video 920MX. Vă dați seama după caracteristici că e vorba despre un model multimedia.

Modelul X550VQ-XX009D vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci care are niște componente foarte bune din generația nouă. Aspectiv arată precum oricare alt model din seria X550, doar că la interior are componente foarte puternice.


Caracteristici

Laptopul ASUS X550VQ-XX009D e unul dotat cu procesor i5-6300HQ (scoate 6000 puncte la benchmark).
Vine și cu placă video GeForce 940MX care e una dedicată cu performanțe decente în jocuri sau sarcini care au nevoie de procesare video.
Ecranul e unul de 15,6 inci și are rezoluție 1366×768 pixeli. Acest ecran este oprim pentru multimedia având strat glare așa încât culorile să fie cât mai clare.

Avantaje și dezavantaje

Procesorul e unul foarte rapid, iar dovada e punctajul de la benchmark pe care l-am scris mai sus. La un calculator e bine să alegeți procesoare cât mai bune deoarece CPU-ul e cea mai importantă componentă.
Placa de rețea e una rapidă cu suport Gigabit, iar cea wi-fi e una cu suport N (din păcate nu e wi-fi ac adică cu suport descărcare la viteze Gigabit de pe net prin wireless).

Din păcate nu are SSD, dar hardul e unul cu 7200 rotații care e mult mai rapid decât un model cu 5400 rotații. Ecranul nu e unul Full HD, iar acesta e un lucru pe care nu-l apreciez în anul 2017.
Portabilitatea e decentă având în vedere că are o baterie cu 4 celule (ține vreo 3 ore) și o greutate de 2,4 kilograme.
Nu are nici Windows preinstalat, dar puteți instala Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Concluzie

Dacă sunteți interesați de un aparat care să facă față cu brio solicitărilor atunci modelul de față ar fi recomandarea mea.
Are și unitate optică pentru instalarea sistemului de operare și a diverselor programe, însă utilitatea acestui lucru e cam vag având în vedere că orice se poate instala de pe USB.

Te-ar mai putea interesa