Asus X550VC-XX091D, laptop multimedia ieftin

Asus X550VC-XX091D poate fi alegere perfectă pentru cei ce vor ceva ieftin dar și performant în același timp (are Core i5). Procesoarele Core i5 sunt numai bune pentru cei care nu se joacă dar vor plusul de performanță. Nu e nevoie de procesoare Core i7 dacă nu vă plac jocurile. Există procesoare cu consum redus deoarece se dorește ca acel laptop să aibă o autonomie generoasă. La acesta e vorba de unul clasic IvyBridge cu placă video HD 4000. La acesta autonomia e cea clasică deoarece bateria e de 4 celule, deci se adresează utilizatorilor care nu-l vor pentru locul de muncă.

Prețul său e destul de ok pentru cei care nu-ți permit un Sony Vaio ori lat tip de laptop premium. E mai atractiv ca și preț deoarece are Free DOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un Core i5-3230M nu e unul cu tehnologie de economisire a energiei dar acel tip ar fi scăzut performanțele laptopului. Puteți să-l folosiți pentru a vă juca un joc sau o aplicație profesională. Din păcate ecranul e doar HD, iar pentru editori recomand cele cu ecrane FHD sau Retina.

Nu are o protecție mată, ci una lucioasă dar la acestea luminozitatea și contrastul sunt mai ridicate. restul dotărilor sale sunt cele cunoscute de la alte laptopuri: 4 GB și 500GB. Totuși placa video dedicată nu e una oarecare – GT 740M de 2GB. Ca și dotări are DVD, HDMI, USBuri, WLAN, card reader, baterie de 4 celule etc.

Greutatea laptopului e de doar 2.3 kg, dar putea fi și mai redusă dacă laptopul nu avea DVD, dotare inutilă după părerea mea. Instalare sistemului de operare Windows 8.1 se poate face și cu un stick USB.

Plusuri: e fiabil, are o configurație satisfăcătoare chiar dacă nu e cu Haswell, portabil, destule dotări și elegant.
Minusuri: nu are bluetooth (util pentru cei care vor un mouse wireless și nu vor să piardă USBuri).

Asus X550VC-XX091D e unul dintre multele laptopuri X550 iar acesta e unul pe argintiu cu negru. Configurațiile dar și denumirile diferă, deci nu ca și la producători precum Dell, Lenovo etc. E mai bine așa dacă căutați un anumit model, într-o culoare anume și cu componente hardware corespunzătoare nevoilor voastre. Jos e un clip util dacă vă interesează designul:

Te-ar mai putea interesa