Asus X550VC-XX063D, laptop ieftin și performant

Laptopul Asus X550VC-XX063D e o alegere office decent deoarece are și capabilități chiar și multimedia. Plăcile video integrate nu sunt chiar așa de performante de aceea puteți opta pentru cea dedicată când vine vorba de jocuri. Seria X550 a fost lansată anul trecut dar pe parcurs au apărut generații mai noi și chiar mai eficiente. Unele componente hardware diferă față de primele modele lansate. Din seria sa se poate observa dacă acel laptop e unul office ori multimedia. Bineînțeles, componentele de pe aceste laptopuri nu sunt prezente și la desktopuri, deci diferențele de performanță sunt vizibile.

E vorba de o serie accesibilă, deci nu vă puteți aștepta la prea multă performanță ori la componente hardware High-End. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Configurația laptopului e cu Core i3-3110M de 2.4 GHz iar placa video integrată e Intel HD 4000. Are un ecran de 15 inci iar pentru vizionarea de filme 1080p, vă recomand un ecran mai mare și un cablu HDMI pentru conectare la laptop.

Pe partea de memorie are 4 GB RAM și nu văd de ce ați vrea mai mult. Doar laptopurile de gaming necesită componente hardware mai bune și multă memorie RAM. Un hard de 500GB mi se pare destul de mare iar placa video GT 720M e satisfăcătoare pentru cei care nu sunt gameri înrăiți.

Porturile disponibile pe acest laptop sunt următoarele: USB 2.0, USB 3.0, audio, HDMI, slot pentru card și VGA. Are doar FreeDOS, dar cel mai bine e să alegeți un sistem de operare nou decât unul mai vechi (driverele oferite de producător sunt doar pentru sistem de operare noi).

Plusuri: are port USB 3.0, placă video dedicată, tehnologie bluetooth, preț atractiv, procesor performant și design plăcut.
Minusuri: nu sunt.

Asus X550VC-XX063D e destul de ieftin și se datorează în mare parte faptului că are FreeDOS, dar și că laptopurile mai noi sunt tot mai ieftine. Nu vine cu Intel Haswell, c doar cu IvyBridge și nu e un model cu tehnologie de economisire a energiei. Deci autonomia oferită de acea baterie nu e prea mare dar e suficientă. Oricum nu e un ultraportabil ci un laptop clasic de 2.3 kg.

Lasă un comentariu