Asus X550LNV-XX528D, laptop multimedia

Asus X550LNV-XX528D e un laptop care mie îmi place foarte și căruia îi dau din start 4,7 stele din 5. În rândurile următoare o să-mi argumentez nota. Acest laptop e unul perfect pentru gaming, dar și pentru sarcini multimedia mulțumită procesorului i7, a cipului grafic GeForce 840M și memoriei RAM de 4GB. Iar, dacă te interesează portabilitatea atunci trebuie știut că în acest sens te va ajuta greutatea mică de 2,3 kilograme și bateria care ține vreo 4 ore (acum depinde și ce faci pe laptop). Să nu neglijăm nici aspectul deoarece e de nota 10.
Ce am scris mai sus ar fi plusurile, iar minusurile ar fi lipsa SSD, că nu are ecran 4K și prezența unității optice. O să intru mai în detalii mai joc… în paragraful dedicat plusurilor și minusurilor.

Dacă te interesează acest laptop din seria X550LNV atunci trebuie știut că are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, aspectul atractiv poate fi văzut alături. Poți vedea că are și o tastatură numerică în partea dreaptă, dar eu m-aș fi bucurat dacă nu ar fi avut-o.

Laptopul
Laptopul

Specificații interesante la acest model ar fi procesorul i7 4510U (model dual core cu voltaj scăzut care scate 3981 puncte la benchmark), cipul grafic GeForce GT 840M (model cu bus pe 64 bit care e cu vreo 30 procente mai rapid față de 740M) și suportul Nvidia Optimus (care înseamnă că placa video dedicată e activată doar în jocuri, iar în rest funcționează doar cea integrată – Intel HD).

Plusurile ar fi aspectul (foarte asemănător cu cel al laptopurilor Mac), prețul nu prea mare, performanța și portabilitatea.
Minusurile ar fi lipsa unui SSD, că ecranul nu e 4K, că are unitate optică și prezența tastaturii numerice. Din păcate pe acest model poți instala doar Windows 8.1 deoarece Asus furnizează drivere doar pentru el… acesta fiind un alt minus.

Alături am pus și un clip cu acest notebook și poți vedea cât de mult a progresat Asus în materie de design. În urmă cu un an, aceste laptopuri din seria X nu arătau deloc bine, dar lucrurile s-au schimbat… și eu mă bucur.

Te-ar mai putea interesa