Asus X550LDV-XX833D, laptop alb cu Core i3

Laptopul Asus X550LDV-XX833D e unul pe culoarea albă și care e destul de performant – Core i3, 4GB RAM, GeForce 820M și 500GB. Deci configurația acestui laptop e una multimedia iar pentru cei care vor un laptop doar pentru uz office. Dacă nu vă interesează culoarea, atunci trebuie să știți că există laptopuri și pe gri/negru. Mi există și serii similare ca X551 și X552, dar și serii superioare – K. În funcție de necesitățile fiecăruia și de bugetul alocat, puteți face o alegere mai performantă sau mai puțin performantă. Oricum toate laptopurile noi sunt eficiente dar și bine dotate.

Prețul său nu e foarte mare dar nici foarte mic. E mai ieftin decât altele deoarece e oferit de Asus și pentru că nu are Windows 8.1 pe el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Core i3-4010U de 1.7 GHz e o alegere excelentă pentru cei care vor performanță dar nu foarte multă. Placa video Intel HD 4400 nu e cea mai bună pentru jocuri de aceea are și GeForce 820M. Pe partea de imagine are un ecran de 15 inci cu rezoluție 768p. Deci nu diferă cu mult față de ecranele altor laptopuri.

Pe partea de memorie RAM are o capacitate de 4GB care mi se pare suficientă și nu are un slot suplimentar pentru mai mult. Oricum e de 1600 MHz și astfel totul se mișcă excelent. Pe partea de stocare are un hard e 500GB care poate fi înlocuit oricând cu altul ori cu un SSD. Bateria de 4 celule oferă o autonomie bună și doar în modul economic.

Are Free DOS și deci e nevoie să alegeți ulterior un sistem de operare. Windows 8.1 pare a fi cea mai bună alegere și chiar dacă nu veți folosi acea interfață, e destul de bine realizat în comparație cu predecesorul.

Plusuri: autonomie mare pentru o baterie așa de mică, porturi diversificate, bluetooth etc.
Minusuri: un prea sunt.

Asus X550LDV-XX833D e un laptop nou deoarece are procesor Haswell, totuși nu e vorba de o serie recent lansată. Jos am pus o prezentare video a unui laptop similar și care arată la fel ca și cel de sus. Diferențe veți găsi doar la configurație și partea software. Chiar dacă un laptop are Free DOS, e bine să alegeți Windows 8.1 dacă e vorba de un laptop recent lansat (e bine să alegeți un laptop mai nou).

Te-ar mai putea interesa