Asus X550LDV-XX827D, laptop cu i7 și GeForce 820M

Asus X550LDV-XX827D e unul dintre noile apariții de la acest brand și cu siguranță e ieftin deoarece face parte din seria X. Există mai multe generații de laptopuri, iar aceasta e una dintre cele mai noi, motiv pentru care are procesor Haswell și placă video nouă cu chipset NVIDIA. Poate că nu arată la fel de bine precum un laptop din seria N, dr arată mai bine decât laptopuri ce au fost pe piață anul trecut. Văd că nu s-a renunțat la bateria de 4 celule care oferă o autonomie prea mare dar e cam aceeași ca la notebookurile mai vechi (noile procesoare consumă mai puțin).

Nu e nevoie de un buget foarte mare dar cu siguranță nu e un laptop foarte ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Poate fi folosit precum un media player portabil deoarece are un ecrna HD de 15 inci. Performanțele ridicate se datorează în mare parte procesorului Core i7-4510U. Nu cred că era nevoie de un hard mai mare ori de unul mai rapid, cel de 500Gb la 5400 RPM mi se pare ok. Pentru performanțe mai bune vă recomand un SSD care costă în jur de250 GB (cel mai ieftin și cel mai apreciat).

Placa video 820M e similară cu ce 720M, doar generația diferă și unele specificații. Dotările unui astfel de laptop sunt bune dar cred că se putea și mai bine, adică puteau fi dotări speciale și tehnologii avansate. Are doar Free DOS, deci ar fi indicat să alegeți Windows 8.1 și nu un sistem mai vechi (puteți alege 7 dacă doriți însă nu se mai oferă drivere pentru sisteme noi).

Plusuri: are un preț competitiv, doar 2.3 kg, bluetooth, componente noi, ecran HD decent, fiabil și cameră web HD.
Minusuri: are doar 4GB.

Chiar dacă Asus X550LDV-XX827D nu oferă cea mai bună configurație de pe piață, nu vă oprește nimeni ca pe viitor să înlocuiți memorie de 4GB cu una de 8GB ori să schimbați hardul. Unele upgrade-uri merită făcută dar unele nu au sens cât timp nu sunteți un gamer înrăit. Pentru jocuri există laptopuri și mai bune, pe când acesta se descurcă decent.

Te-ar mai putea interesa